Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, update 10.50 uur

Utrecht, 30-07-2009

Politie bezorgt brief met oproep getuige(n)

NIEUWEGEIN - Op dinsdag 21 juli tussen 18.00 en 18.30 uur vond in het park Kokkebogaard een ernstig zedenmisdrijf plaats. De politie heeft een 18-jarige man uit IJsselstein als verdachte voor dit feit aangehouden. De man is door de rechter-commissaris na zijn voorgeleiding in bewaring gesteld en zit vast voor onderzoek en verhoor.

In het kader van dit onderzoek bezorgt de politie donderdag 30 juli bij de woningen rond het park Kokkebogaard een brief met daarin een oproep voor getuige(n). Rond het tijdstip van het misdrijf zag het vrouwelijke slachtoffer een hond in het park. De politie denkt dat de mensen die daar toen hun hond uitlieten mogelijk in de omgeving van het park wonen. De politie wil graag met deze hondenuitlaters in kontakt komen. Er is al wel gesproken met de bewoners van de woning waar de vrouw na het misdrijf aanbelde voor hulp.

In de brief worden de bewoners of huisgenoten, die iets hebben gezien of gehoord dat met dit misdrijf te maken kan hebben, opgeroepen om kontakt op te nemen met de politie. Iedereen die informatie heeft over dit ernstig misdrijf wordt verzochtkontakt op te nemen met het politiebureau Nieuwegein via het telefoonnummer 0900 8844. Als u anoniem uw informatie wilt doorgeven, bel dan de Meld Misdaad Anoniemlijn, telefoonnummer 0800 7000.

Autobrand

LOPIK Op woensdagavond vloog een auto in brand. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

Rond 22.35 uur kregen de politie en brandweer de melding van een autobrand op de Churchilllaan. De brandweer had de brand snel onder controle. Gezien de aangetroffen sporen heeft de politie een vermoeden van brandstichting.

Aan getuigen van deze mogelijke brandstichting en aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Churchilllaan, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Jongeman mishandeld

HOUTEN Enkele jongens mishandelden op woensdagmiddag 29 juli een jongeman.

Rond 13.40 uur zag een getuige dat enkele jongens op de Beusichemsetuin een jongeman mishandelden, waarbij het slachtoffer op de grond viel en nog meerdere malen werd geslagen. Ook gingen zij zijn fiets te lijf. De getuige belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en hielden twee verdachten, jongens van 17 jaar uit Houten, aan voor mishandeling en vernieling. Het slachtoffer deed aangifte. Hij verklaarde een woordenwisseling te hebben gehad met enkele bekenden van hem. Dat escaleerde, waarna hij door meerdere jongens werd geslagen en zijn fiets werd vernield. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen fiets

IJSSELSTEIN De politie hield op woensdag 29 juli een jongen aan omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 19.10 uur controleerden agenten een jongen op een damesfiets op de Lorentzlaan. Daarbij bleek dat de fiets in februari 2008 in Nieuwegein was gestolen. De agenten hielden de jongen, 14 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, aan en brachten hem over naar het politiebureau. Zij namen de fiets in beslag. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.