Gemeente Vlaardingen


Varend Corso Westland op 31 juli in Vlaardingen!


22 juni 2009

Het Varend Corso Westland (VCW) is een jaarlijks terugkerend, uniek en kleurig evenement. In 2009 wordt het corso gehouden op 31 juli, 1 en 2 augustus. Meer dan zestig fraaie, met bloemen, planten, groenten en fruit gedecoreerde boten varen mee.

De 80 kilometer lange route loopt door de gemeenten Midden Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, Den Haag, Delft en de kernen van de gemeenten Westland en Midden-Delfland.

Thema
'Lekker eigenwijs' is het thema van deze 12e editie van het Varend Corso Westland. Een boeiende rode draad, met 'eigenwijze' deelthema's als Kleurendoof, Surrealisme, Lichtzwart, Luchtfietserij, Hologrammen, Natuurlijke Kunst of Wankel Evenwicht. Dit voorspelt een vernieuwend, verrassend en fantasierijk evenement.

Corso in Vlaardingen'
Alleen op vrijdag 31 juli 2009 doet het corso de gemeente Vlaardingen aan. Rond 16.45 uur vaart het corso over de Vlaardingse Vaart richting het Centrum. Om ca. 17.30 uur draaien de boten ter hoogte van de Emmakade en gaan via de Vlaardingse Vaart richting Maasland.

Corsoboot gemeente
De gemeente Vlaardingen vaart ook mee met een eigen corsoboot. Meer informatie over het corso leest u op www.varendcorso.nl.