Gemeente Zandvoort


Wethouder feliciteert het schoonste strandpaviljoen van Zandvoort

20-07-2009

'Weet u waar de schoonste strandpaviljoens te vinden zijn?' Al 7 jaar brengt de stichting Nederland Schoon trouw de schoonste kuststranden in kaart. Voor het eerst hebben ze het publiek ook gevraagd om aan te geven welk paviljoens het schoonst is. Een Zandvoorts strandpaviljoen kwam dit keer bijzonder goed uit de bus.

Prestatie
Op 20 juli ging wethouder W. Tates op bezoek bij de familie Van Andel van Strandpaviljoen 19. Deze strandtent was net gekozen tot de schoonste strandtent van het Zandvoortse strand. Een welverdiende eretitel, maar het moet gezegd - over de hele kust bezien is Strandpaviljoen 19 als tweede uit de bus gekomen. Maar dat maakt de prestatie er zeker niet minder om. Zeker niet als je beseft dat het maar 3 punten gescheeld heeft: 9.73 voor de winnaar, tegen 9.68 voor de eennabeste..... Wethouder Tates feliciteerde de familie van harte en gaf een cadeautje, mede namens het college van Burgemeester en Wethouders.

Vitaal belang
Een schoon strand is van vitaal belang voor de badplaats. Gemeente en ondernemers zetten in op een spic en span strand. Het is een belangrijke eis uit het Blauwe Vlag-programma. Een vlag die niet vanzelfsprekend toegekend wordt. Elk jaar weer moeten gemeente en strandondernemers hem verdienen. De familie Van Andel draagt daar actief aan bij. Niet alleen de toiletten - elke dag loopt één van hen rond om het zwerfafval voor de deur te verwijderen. De familie van Andel spoort bezoekers aan hun eigen rommel op te ruimen, want zo is het familie-devies Schoon maken - Schoon houden doe je met zijn allen, strandpaviljoenhouders, gemeente en bezoekers van het strand..