Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 27 augustus 2009

Vrijwilligers gezocht voor uitdagende taak in de natuur

Landschap Noord-Holland zoekt in de hele provincie mensen die jongeren enthousiast willen maken voor de natuur. Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen sinds kort als maatschappelijke stage kiezen voor werken in natuur en landschap. In het najaar van 2009 start Landschap Noord-Holland weer met het aanbieden van activiteiten voor geĂŻnteresseerde jongeren. De begeleiding gebeurt voornamelijk door vrijwillige mentoren.

Landschap Noord-Holland biedt de leerlingen inspirerende en uitdagende klussen aan op bijzondere plekken. Afgelopen jaar hebben 300 leerlingen proefgedraaid en de ervaringen zijn positief. Leerlingen ervaren de stage als een bijzondere tijd. Van de vrijwillige mentoren wordt verwacht dat zij de leerlingen enthousiast begeleiden. Voordat de nieuwe mentoren aan de slag gaan met leerlingen, krijgen zij verschillende trainingen en zullen zij ondersteund worden door medewerkers van Landschap Noord-Holland.

Landschap Noord-Holland zorgt voor opleiding op maat, werkkleding en een passende onkostenvergoeding. Het leukste van deze vrijwilligersbaan is het werken op de mooiste plekken van Noord-Holland en natuurlijk de inspirerende contacten met jongeren.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden bel dan met Annika Langeveld, 088-0064400. Of mail naar a.langeveld@landschapnoordholland.nl.