Politie Groningen

Maandag 31 augustus 2009

Provincie Groningen, 31-08-2009

Musselkanaal: politie houdt eigenaar assurantiekantoor aan

De politie heeft afgelopen donderdag een 34-jarige man uit Musselkanaal aangehouden op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte. Tegen de verdachte, de eigenaar van een assurantiekantoor in Musselkanaal, werd twee keer aangifte gedaan. In het eerste geval investeerde de verzekeringsman een groot geld bedrag voor een klant uit Leek in het buitenland (Zwitserland). Het geïnvesteerde geld bleek echter te zijn verdwenen. De politie verdenkt de man ervan dat hij bij de transactie valse documenten heeft gebruikt en vervolgens het geld zelf heeft ontvangen. De Leekster heeft via een civiele procedure beslag gelegd op de eigendommen van de verdachte. In het tweede geval had de verdachte aan een klant uit Musselkanaal gevraagd of hij een geldbedrag van ongeveer 30.000 euro op de rekening van de betreffende klant mocht storten. De klant had hier echter geen toestemming voor gegeven. Hij vertrouwde de praktijken van de verzekeringsman niet en waarschuwde de politie. Een dag later ontdekte de Musselkanaalster dat een bank uit Amsterdam het geldbedrag van 32.500 euro toch op zijn rekening had gestort. De politie ging direct tot actie over, waarna de verdachte afgelopen donderdag werd ingerekend. De politie ontdekte dat de 34-jarige voor de betreffende geldtransactie een valse handtekening onder het contract had gezet. De klant heeft het geldbedrag van 32.500 euro niet naar de rekening van de verzekeringsman overgemaakt. De politie vermoedt dat de klant in dat geval voor het betreffende geldbedrag zou zijn opgelicht. Het geld is al weer teruggestuurd naar de Amsterdamse bank. De verdachte zit nog vast. De politie maakt proces-verbaal tegen de Musselkanaalster. Het onderzoek werd verricht door rechercheurs van de Noordelijke Recherche Eenheid met ondersteuning van de politie in Stadskanaal.

Scheemda: motorrijder gewond na val met motor

Een 44-jarige man uit Scheemda is zondagmiddag op de Provincialeweg N964 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man wilde op zijn motor een auto inhalen. Op dat moment naderde net een tegenligger. Hierdoor moest de motorrijder fors in de remmen. Hij kon echter geen aanrijding met de voor hem rijdende auto voorkomen. Door de val liep de 44-jarige schouderletsel op. Zijn motor raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De provincie heeft een oliespoor op het wegdek schoongemaakt. De politie heeft aan analyse en een rapportage gemaakt.

Veendam: dronken mannen ingerekend

De politie heeft donderdagavond op de Bocht Oosterdiep twee dronken mannen aangehouden. De 26-jarige Muntendammer en de 33-jarige Groninger gedroegen zich vervelend bij een café. Ook schopten ze tegen een auto. Getuigen vertelden dat het duo net was weggelopen naar de Kerkstraat. Agenten troffen de mannen daar aan. Ze waren zo dronken dat ze niet meer op hun benen konden staan. Beide mannen werden aangehouden vanwege hun openbare dronkenschap. Het duo werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: te diep in glaasje gekeken

Een 27-jarige automobilist uit Midwolda is donderdagnacht op de Bovenburen aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd vervolgens in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte alcohol had gedronken. De 27-jarige moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 1 september, controleert de politie op de:


- Ring Noord/West in Groningen en


- de Provincialeweg N355 tussen Groningen en Zuidhorn.

De politie controleerde zondag 30 augustus op diverse plaatsen op snelheid:

Wildervank, Rijksweg N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 1015, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Ter Apel, Provincialeweg N366: aantal gecontroleerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 1320, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 125, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.