Gemeente Enkhuizen

Jeugdmonitor West-Friesland weer van start!

Waar brengen de West-Friese jongeren veel van hun vrije tijd door? Hoe vinden ze het om naar school te gaan? Hebben ze werk of een bijbaantje en wat missen ze op het gebied van sport, spel of ontmoeting in hun woonomgeving? Om inzicht te krijgen in de huidige situatie, wensen en verwachtingen van de jeugd, voeren de negen West-Friese gemeenten onderzoek uit onder ruim 10.000 jongeren tussen de 10 en 23 jaar.

Vanaf 3 september
De Jeugdmonitor West-Friesland is een driejaarlijks terugkerend onderzoek onder de Westfriese jeugd dat ingaat op themas als school/opleiding, werk, vrije tijdsbesteding, leefstijl en veiligheid. Het onderzoek is al diverse malen uitgevoerd. Vanaf 3 september start een nieuwe meting.

Kans op een prijs
In de nieuwe meting worden twee leeftijdsgroepen benaderd; de 10 t/m 15 jarigen en de 16 t/m 23 jarigen. De ruim 10.000 jongeren zijn middels steekproeftrekking geselecteerd om mee te doen aan het onderzoek. Zij (of hun ouders) ontvangen thuis een brief en vervolgens wordt een schriftelijke vragenlijst thuis gebracht en na invullen weer opgehaald. Onder de jongeren die de vragenlijst invullen, wordt een aantal prijzen verloot; spelcomputers, een MP3-speler en waardebonnen.

Doel van het onderzoek
Doel van het onderzoek is inzicht te krijgen in de leefsituatie van jongeren en in hun wensen en behoeften. Daarbij wordt gekeken naar de ontwikkelingen in de tijd en verschillen tussen gemeenten. De West-Friese gemeenten gebruiken de Jeugdmonitor bij het vaststellen en afstemmen van het lokale en regionale beleid. Op basis van de resultaten kunnen (nieuwe) speerpunten voor het jeugdbeleid worden bepaald en wordt een goede afstemming mogelijk op de situatie, behoeften en wensen van de West-Friese jeugd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research in de periode van september-november 2009.

Informatie
Nadere inlichtingen over het onderzoek zijn te verkrijgen bij I&O Research via tel.: (0229) 28 25 55 of b.de.haan@ioresearch.nl

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl