Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Alphen aan den Rijn, 27 augustus 2009

Wethouder van Wersch opent activiteitencentrum Het Facet

Op donderdag 3 september opent wethouder Van Wersch om 14.00 uur Het Facet, een nieuw activiteitencentrum aan de Van Lennepstraat in Alphen aan den Rijn. Het centrum dat deel uitmaakt van de Gemiva-SVG Groep, biedt activiteiten aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Een activiteitencentrum specifiek voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel stond al lang op het verlanglijstje van Gemiva - SVG Groep. Met de start van Het Facet hebben we een activiteitencentrum dat volledig inspeelt op de behoeftes van mensen met niet aangeboren hersenletsel zegt Jolanda Moleman, locatiehoofd van Het Facet. Onze doelgroep heeft door een opgelopen letsel een ingrijpende verandering in hun leven doorgemaakt. De gevolgen zijn voor iedereen anders, maar het is prettig om lotgenoten te ontmoeten die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

Allerlei activiteiten
Bij Het Facet worden allerlei verschillende activiteiten aangeboden. Cliënten kunnen deelnemen aan creatieve activiteiten, sportactiviteiten, educatieve activiteiten, computeractiviteiten, dienstverlenende activiteiten en kookactiviteiten. Bij de samenstelling van het programma kijken medewerkers naar de individuele hulpvraag van de cliënt.

Opening
Wethouder H. van Wersch, wethouder zorg en welzijn, opent het activiteitencentrum samen met mevrouw R. van Nies, zij is werkzaam bij De Hersenstichting. Zij openen het pand samen met Aad Bot, cliënt van Het Facet. Alle genodigden zijn van harte welkom om Het Facet van binnen te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

GemivaSVG Groep
Activiteitencentrum Het Facet is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt ruim drieduizend mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap en/of niet-aangeboren hersenletsel in de provincie Zuid-Holland. Wilt u meer weten over de activiteiten van Het Facet? Neem dan contact op met Jolanda Moleman, locatiehoofd van Het Facet, tel: 0172-424113.