Watersportverbond - KNWV

70 deelnemers op WK Draken in Medemblik

dinsdag 1 september 2009

Van 3 tot en met 11 september aanstaande vinden in Medemblik de wereldkampioenschappen Draken plaats. De zeventig deelnemers zijn afkomstig uit zeventien verschillende landen.

De start van de Open Nederlandse Kampioensschappen Draak 2009
In elk land is aan het WK een kwalificatiestrijd vooraf gegaan. Dit geeft garantie voor een spannende strijd om de wereldtitel.

Eerste keer
In het jaar dat de Draak haar tachtigste verjaardag viert, worden de wereldkampioenschappen georganiseerd door de Nederlandse Draken Club en RYC Hollandia in samenwerking met de International Dragon
Association. Het is de eerste keer dat de wereldkampioenschappen in deze grote internationale klasse in Nederland worden georganiseerd.

Voormalige Olympische Klasse
Logo Dragon Worlds 2009 - het WK voor Draken in Medemblik De Draak is een driemans kielboot die van 1948-1972 een Olympische klasse was. Het is een geliefde boot onder oud-olympiërs en andere grote namen uit de zeilsport. Namen als Gordon Ingate (Americaâs Cup, Admirals Cup, OS), Ulli Libor (zilver & brons OS), Poul Richard Hoj Jensen (2 x goud OS), maar ook onze eigen Mark Neeleman (5 x OS), staan op de
deelnemerslijst. In totaal doen er meer dan 30 oud Olympische zeilers mee.

Voor meer informatie over de Dragon Worlds, kijk op:
Dragonworlds2009.com.