Dienstenbond CNV

Nieuws


1 september 2009

Grote fusie VVV's Veluwe

Aanstaande donderdag 3 september is CNV Dienstenbond uitgenodigd te praten over een Sociaal Plan in verband met voorgenomen fusie VVV's Veluwe. Hiermee ontstaat een geheel nieuwe toeristische organisatie.

Wij hebben gemerkt dat een deel van onze leden van VVV is veranderd, maar dat deze wijziging bij ons nog niet bekend is. Bent u lid van CNV Dienstenbond en werkzaam bij een van de helemaal onderaan vermelde VVV's, dan vernemen wij dat graag zo snel mogelijk van u per e-mail op het adres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl. Dit om te voorkomen dat wij leden tijdens het onderhandelingsproces vergeten te raadplegen.

Nieuwe organisatie voor Veluwe
In opdracht van een aantal Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland wordt er een nieuwe toeristische organisatie op de Veluwe opgericht. Deze organisatie ontstaat door samenvoeging van de VVV's op de Veluwe, het Veluws Bureau voor Toerisme en het Congresbureau Veluwe, tot één nieuwe organisatie: Toerisme Veluwe. Wij hebben inmiddels begrepen dat de uitgangspunten hierbij zijn: baangarantie voor het personeel, geen gedwongen ontslagen; rechtspositie en arbeidsvoorwaarden conform de algemene arbeidsvoorwaarden VVV van de werkgeversvereniging VVV Nederland; gevolgen voor het personeel zullen worden afgedekt met een Sociaal Plan.
CNV Dienstenbond is uitgenodigd te onderhandelen over het Sociaal Plan om de eventuele gevolgen van de fusie op te vangen.

Werkt u op één van de volgende VVV's?
Veluws Bureau voor Toerisme en Congresbureau Veluwe; VVV Veluwe Randmeren: VVV Nunspeet, VVV Ermelo, VVV Elburg, VVV Putten;
RVVV IJsselvallei: VVV Apeldoorn, VVV Epe, VVV gemeente Voorst, VVV Heerde;
Regio VVV Veluwe & Vallei (N.B. Het werkgebied van de RVVV Veluwe en Vallei beslaat zowel de provincie Gelderland als de provincie Utrecht. Niet alle gemeenten die nu deelnemen in VVV Veluwe & Vallei zullen participeren in de nieuwe organisatie Toerisme Veluwe; hoe eventuele deelname van deze RVVV er gaat uitzien is op dit moment nog onduidelijk.): Ede - Barneveld - Renkum- Renswoude - Rhenen - Scherpenzeel - Veenendaal en Wageningen

Werkt u op één van bovenstaande VVV's en bent u lid van CNV Dienstenbond, dan vernemen wij dat graag per ommegaande per e-mail op h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl. Ook kunt u dit doorgeven per telefoon op nummer 010-2651111. Als u tegelijk met deze nieuwsbrief een aparte brief heeft gekregen staat u reeds in ons systeem geregistreerd op één van bovenstaande vestigingen en hoeft u geen contact met ons op te nemen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl.