Gemeente Schouwen-Duiveland


Zuid als spil voor verdere ontwikkeling

Ontwerpraamplan entree Brouwersdam Zuid als spil voor verdere ontwikkeling

Publicatiedatum: 02 september 2009 Datum laatst gewijzigd: 02 september 2009


1 september 2009

Woordvoerder

A. Verseput, wethouder. Tel. 0111 452100

De gemeente houdt donderdag 3 september een inspraakavond over het ontwerp-raamplan Entree Brouwersdam Zuid. Aanvang: 19.00 uur. Met het raamplan wil het gemeentebestuur het toeristisch-recreatieve aanbod in dit gebied versterken, het gebied duidelijker herkenbaar maken en daardoor zorgen voor meer (ruimtelijke) kwaliteit. Deze avond wordt gehouden in de Burgerzaal van het gemeentehuis, Laan van St. Hilaire 2 in Zierikzee. Adviesbureau Arcadis, dat het raamplan in opdracht van de gemeente heeft opgesteld, geeft deze avond een presentatie over de inhoud van het ontwerp-raamplan. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en om schriftelijke zienswijzen in te dienen. Het ontwerp-raamplan ligt nog tot 2 oktober ter inzage in de hal van het gemeentehuis.

Doel van dit raamplan is om het gebied Brouwersdam Zuid als entree tot Schouwen-Duiveland en Zeeland te versterken. Voor dit gebied bestaan veel ideeën en initiatieven van ondernemers. Daarnaast zijn er veel beleids(visies) en ontwikkelingsprogramma's van toepassing. Het raamplan, dat nu in ontwerp is vastgesteld, moet de "spil" worden in de verdere ontwikkeling van dit gebied. Het raamplan moet een gebiedsontwikkeling op gang brengen en richting geven.

De verwachting is dat het definitieve raamplan in november door de gemeenteraad kan worden vastgesteld. Inspraakreacties die uiterlijk 2 oktober zijn ingediend, worden waar mogelijk in het raamplan betrokken.