Gemeente Sneek


sneek van start

Bedrijvenloket gemeente Sneek van start

wethouder Tom Metz blij met Bedrijvenloket Sinds 1 september beschikt de gemeente Sneek over een Bedrijvenloket. Dit loket onderstreept het grote belang dat de gemeente hecht aan een goede dienstverlening aan ondernemers op het gebied van onder andere bedrijfshuisvesting, vergunningen, verkeer en subsidies. Het is de ingang waar de ondernemer zowel fysiek als telefonisch als per e-mail en schriftelijk terecht kan met vragen. Meer informatie over het Bedrijvenloket is te vinden op de site van de gemeente Sneek www.sneek.nl/bedrijvenloket. Het komend half jaar wordt het Bedrijvenloket, vooral met betrekking tot digitale informatie, verder uitgebreid.

Hoewel Sneek bij de laatste verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente van Noord-Nederland op de vierde plaats eindigde, is de gemeente ervan overtuigd dat een goed bedrijvenloket de dienstverlening verder zal optimaliseren. Het loket is een project dat deel uitmaakt van het Werkgelegenheidsplan Sneek Werkt! Voor de uitvoering van dit plan heeft de gemeenteraad in januari van dit jaar EUR 1.000.000,-- beschikbaar gesteld.

De projecten die bij dit plan horen spelen zoveel mogelijk in op de wensen en behoeften van het lokale en regionale bedrijfsleven. Zo is het Bedrijvenloket bedoeld om ondernemers snel en adequaat te helpen met het beantwoorden van vragen. De bedrijvencontactfunctionaris bewaakt dit proces en houdt de ondernemer op de hoogte van de stand van zaken. Dit bespaart de ondernemer tijd en energie.

Binnen het Werkgelegenheidsplan Sneek Werkt! wordt ook veel aandacht besteed aan de arbeidsmarkt. Onder de noemer `Het pact van Sneek' wordt bijvoorbeeld een betere samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen gestimuleerd. Die samenwerking richt zich vooral op betere mogelijkheden voor loopbaanoriëntatie voor scholieren. Voorbeelden van projecten op dit terrein zijn gastlessen op scholen door ondernemers en de recent gehouden Dag van het Sneker Bedrijfsleven waarbij scholieren een bezoek brachten aan diverse bedrijven en instellingen.

Via het plan wordt er ook flink geïnvesteerd in projecten op het gebied van toeristische infrastructuur en voorzieningen. Het gaat dan om projecten als walstroom- en vuilwatervoorzieningen, internetvoorzieningen voor de watersporter, de watersportnavigator en digitale welkomstborden bij toegangswegen aan de Geeuw en de Houkesloot. Het SBS 6 Sneekweekjournaal was ook zo'n project. Dat is er gekomen door de nauwe samenwerking tussen het lokale bedrijfsleven, het Antonius Ziekenhuis en de gemeente Sneek.