Gemeente Almere

Controle op parkeren caravans op openbare weg


02-09-2009

Caravan op straat Veel mensen zijn deze zomer met de caravan, camper of vouwwagen op vakantie geweest. De gemeente Almere wijst u erop dat uw voertuig niet langer dan drie dagen op de openbare weg mag staan.

Caravans, campers, vouwwagens en aanhangers hoort u op uw eigen terrein te parkeren. Is dit niet mogelijk, dan dient u zelf te zorgen voor een geschikte parkeerplaats of stallingruimte. Campers die langer zijn dan 6 meter, of hoger dan 2.40 meter mogen uitsluitend worden geparkeerd op parkeerplaatsen bedoeld voor vrachtwagens.

Het heeft geen zin om het voertuig voor een dag of een week binnen de gemeentegrenzen te verplaatsen. Zelfs als u uw voertuig een dag gebruikt en 's avonds weer neerzet, bent u in overtreding. De tijdsperiode van drie dagen blijft gehandhaafd ongeacht de plek of de verplaatsing.

Waarom deze beperkingen?
De beperkingen zijn bedoeld om te voorkomen dat de beschikbare parkeerruimte onnodig onder druk komt te staan, maar ook om het uiterlijk aanzien in de gemeente te beschermen. Milieu-inspecteurs van de gemeente Almere zijn bevoegd om uw voertuig bij overtreding op uw kosten weg te slepen.

Procedure bij overtreding
Staat er een kenteken op uw voertuig? Dan ontvangt u een brief en krijgt u de mogelijkheid om de overtreding binnen een redelijke termijn ongedaan maken. Reageert u niet en blijft de overtreding bestaan, dan ontvangt u een tweede brief, een beschikking. Als u uw voertuig na het ontvangen van de beschikking nog laat staan, dan wordt uw voertuig op uw kosten weggesleept.

Als er geen kenteken op het voertuig staat, plakt de milieu-inspecteur een rode bestuursdwangbeschikking op het voertuig. U heeft dan drie dagen de tijd om u te melden en de overtreding ongedaan maken. Op de vierde dag na het stickeren wordt het voertuig weggehaald.