Gemeente Lelystad

Ambtenarenteam voetbalt tegen dak- en thuislozen team

Woensdag 2 september 2009

Aanstaande donderdag 3 september zal een gemeentelijk voetbalelftal de strijd aanbinden tegen "Lelytown".

Lelytown is een voetbalelftal van dak- en thuislozen die tijdens de Dutch Homeless Cup 2009 hoge ogen heeft gegooid. Dit elftal heeft in korte tijd een uitstekende sportieve prestatie neergezet.

De gemeente Lelystad heeft door het subsidiëren van trainingsfaciliteiten ervoor gezorgd dat zij zich optimaal konden voorbereiden. Het gemeentelijk elftal bestaande uit ambtenaren, de wethouders de Jager (o.a. wethouder sport) en Kok zal donderdagavond om 19:30 uur op het Cruijff Court in de Atolwijk aantreden.

Finale net buiten bereik

Het ging lange tijd goed met de jongens uit Lelystad, maar ondanks goed voetbal kwamen ze net te kort voor deelname aan de finale op de Dam in Amsterdam. Deze finale die op 8 augustus heeft plaatsgevonden, is gewonnen door een elftal uit Rotterdam. Dit elftal mag van 6 t/m 13 september Nederland vertegenwoordigen tijdens het WK in Milaan.

Iniatief van Stichting Meer dan Voetbal

De Dutch Homeless Cup is een middel voor maatschappelijke re-integratie en moet structuur en regelmaat in het leven van daklozen brengen en hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten. De competitie is een initiatief van de Stichting Meer dan Voetbal in samenwerking met het Leger des Heils.

Afsluiting competitie

Het elftal uit Lelystad is tijdens de voorbereiding en het toernooi op een enthousiaste wijze begeleid door het Leger des Heils Lelystad. De wedstrijd tegen het ambtenarenteam van de gemeente is een mooie afsluiting van deze competitie.

---