Studenten ArtEZ ontwerpen ontmoetingsruimte BIO-vakantieoord

03/09/2009 09:55

Stichting BIO-Kinderrevalidatie

Studenten van ArtEZ-CABK Zwolle, afdeling interieurarchitectuur en interieurvormgeving, zijn door Stichting Bio gevraagd een nieuw interieur te ontwerpen voor de ontmoetingsruimte van hun vakantieoord.

Bijzonder is dat het landgoed in Arnhem in de jaren 50 door architect J.J.P. Oud is ontworpen. De voorgevel van het hoofdgebouw bevat een tegeltableau van Karel Appel.

In de week van 31 augustus tot 4 september verblijven de 2e jaars studenten op het landgoed. De laatste dag wordt afgesloten met een presentatie van de ontwerpen, waarna bekend wordt gemaakt welk plan mogelijk zal worden uitgevoerd.

De workshop is gestart met een lezing van architectuurhistoricus Dolf Broekhuizen over J.J.P. Oud en een introductie van Janine Hertzberger, manager van het Bio Vakantieoord.

Begeleidend docenten zijn: architect Holger Mührmann, interieurarchitect Christiaan de Bruijne en gastdocent Hilde Wopereis, interieurarchitect.

Stichting Bio

De Stichting BIO bekommert zich om het welzijn van complex gehandicapte en chronisch zieke kinderen in gezins- dan wel groepsverband.

Ze is vooral bekend vanwege de bioscoopcollectes die tot eind jaren 80 zijn gehouden.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten

In de naam ArtEZ schuilen de drie namen van de steden waar ArtEZ is gevestigd: Arnhem, Enschede en Zwolle. ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grotere kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt op bachelor- en masterniveau opleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving,bouwkunst, muziek, dans en theater.

Afdeling Interieurarchitectuur en Interieurvormgever Ad

De bacheloropleiding Interieurarchitectuur aan de CABK, ArtEZ academie voor beeldende kunsten Zwolle, is een voltijdse studie en leidt op tot interieurarchitect. Sinds september 2007 is de CABK gestart met een nieuwe tweejarige voltijdse opleiding, de opleiding tot Interieurvormgever Ad. Het woordje 'Ad' is een afkorting voor 'Associate degree', een nieuwe wettelijke graad binnen de bacheloropleidingen van het Hoger onderwijs.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.stichtingbio.nl