Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 03-09-2009

Laswerkzaamheden oorzaak brand in koeienstal

DALEN Laswerk is de oorzaak geweest van de middelbrand die op woensdagmiddag 2 september 2009 heeft gewoed in een koeienstal van een boerderij aan de Benterdijk. Nadat brandmeester was gegeven door de brandweer bleek dat zes koeien de brand niet hadden overleefd. Twee andere nog levende koeien moesten uit hun lijden worden verlost. De dieren waren dusdanig gewond dat ze moesten worden afgemaakt.Bij de brand is asbest vrij gekomen maar er bestond geen gevaar voor de volksgezondheid. Het asbest was afkomstig van de dakplaten en kwam rond de schuur terecht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De stal kan als verloren worden beschouwd.(2009037831)

Automobilist na inhaalactie in de sloot

COEVORDEN Woensdagavond is een 22-jarige automobilist uit Coevorden met zijn auto na een inhaalactie op de Printer in een sloot beland. De man verklaarde tegenover de politie dat hij een auto wilde inhalen. Tijdens de inhaalactie kwam uit de tegenovergestelde richting een tegenligger aangereden. De 22-jarige automobilist moest uitwijken en belandde met zijn auto in een sloot. De man raakte niet gewond. De auto moest worden afgesleept. (2009037854)

Auto uit de bocht

NIEUW RODEN Woensdagmiddag is een 23-jarige automobiliste uit Zevenhuizen op de Zevenhuisterweg door onbekende oorzaak uit de bocht gevlogen. De vrouw raakte van de weg en vloog een aantal keren over de kop voordat ze tot stilstand kwam. De vrouw werd met onbekend letsel naar een (onbekend) ziekenhuis gebracht. De auto raakte total loss en moest worden afgesleept. De politie verricht onderzoek naar dit ongeluk. (2009037839)

Botsing tussen scooter en fietser

PEIZE Woensdagmiddag heeft op de Roderweg een botsing tussen een scooter en een fietser plaatsgevonden. Een 20-jarige fietser uit Groningen wilde oversteken naar de Driebergendijk en zag daarbij de scooter over het hoofd. De fietser raakte niet gewond. De 16-jarige bestuurder van de scooter uit Roden ging onderuit en werd per ambulance naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht. Hij had last van zijn nek en hoofd. (2009037841)

Alcomobilist aangehouden

MEPPEL De politie heeft woensdagavond een 42-jarige automobilist uit Nijeveen op de Groenmarkt aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen dat de man onder invloed van alcohol in een auto was gaan rijden. Agenten zagen de man rijden en zetten hem aan de kant. De man weigerde een blaastest te ondergaan en werd aangehouden. Op het politiebureau weigerde de man ook een ademanalyse. Het rijbewijs van de man werd vervolgens ingevorderd. De auto van de man bleek niet verzekerd en daarvoor kreeg de man een bekeuring. De man werd vervolgens heengezonden. (2009037843)

Onderstaande is bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze persberichten en wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is voor u van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.