Politie Groningen

Donderdag 3 september 2009

Provincie Groningen , 03-09-2009

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

Een 23-jarige man uit Groningen is woensdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. De man kreeg in zijn woning in de Groningse wijk Helpman ruzie met een 19-jarige Stadjer. Toen de laatstgenoemde wilde vertrekken na een discussie nam de verdachte hem in de wurggreep en sloeg hem tegen hoofd en lijf. De gealarmeerde agenten hielden de verdachte aan. Hij zit nog vast. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de mishandeling.

Groningen: mannen in kroeg aangehouden

De politie heeft woensdagnacht in een kroeg in de Poelestraat in Groningen vier mannen (in de leeftijd van 18 tot 30 jaar) uit Zwolle en Groningen aangehouden voor diverse strafbare feiten. Een medewerker van de horecagelegenheid was door een van de vier mannen mishandeld. De gealarmeerde politie hield deze man, die zijn identiteitsgegevens niet wilde prijs geven, aan. Een 23-jarige man uit Groningen bemoeide zich met de aanhouding en beledigde de agenten. Ook hij werd aangehouden. Tijdens deze aanhouding bemoeide een 30-jarige man uit Groningen zich met de zaak. De agenten sommeerden de man meerdere keren weg te gaan. Dat deed hij niet, waarop ook hij in de boeien werd geslagen. In de kroeg spraken de dienders met een aantal mensen die vertelden dat zij waren mishandeld door een andere 18-jarige man uit Groningen. Ook hij werd aangehouden. De politie stelt een verder onderzoek in. De vier mannen zitten nog vast.

Groningen: man in zijn woning mishandeld

Een 43-jarige man uit Groningen is woensdagavond in zijn woning in de wijk Beijum mishandeld door twee nog onbekende personen. De twee onbekenden verschenen bij de man aan de deur. Toen de bewoner open deed werd hij met een helm geslagen. Toen het slachtoffer om hulp riep gingen de daders er snel vandoor. De bewoner liep door de mishandeling een hoofdwond op. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht en de daders van de mishandeling.

Groningen: nekklachten na kopstaartbotsing

Een 44-jarige automobilist uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij en kopstaartbotsing op het Damsterdiep in haar woonplaats. De bestuurder stond te wachten op een 57-jarige automobilist die stil stond. Een 38-jarige vrouw uit Groningen zag de stilstaande autos over het hoofd en reed tegen de achterkant van de 44-jarige Groninger. Die moest met nekklachten naar een ziekenhuis. De politie maakt een registratie.

Groningen: bromfietser gewond na val

Een 19-jarige inwoner van Groningen is woensdagavond gewond geraakt bij een val van zijn bromfiets. De Stadjer reed over de Van Iddekingeweg en schrok vermoedelijk van een fietser die de Helperwestsingel uit kwam rijden. De Groninger remde te abrupt waardoor de remmen blokkeerden. Hierdoor viel de brommerrijder op het wegdek. De 19-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapport op.

Groningen: onder invloed van drugs achter het stuur

De politie heeft woensdagnacht een 33-jarige automobilist uit Groningen aangehouden op het Hoendiep in zijn woonplaats. De Stadjer viel op omdat hij met hoge snelheid door de bebouwde kom reed. Op het Hoendiep reed hij 49 km/u te snel. Toen agenten hem langs de kant van de weg zetten, zagen ze dat de bestuurder al rijdend een joint rookte. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Een arts heeft een urineproef van de Groninger genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Meeden: gewonde bij frontale aanrijding

Bij een frontale aanrijding op de Hereweg in Meeden is woensdagmiddag een 48-jarige automobilist uit Stadskanaal gewond geraakt. Een 20-jarige automobilist uit Vlagtwedde reed op de Hereweg en kwam in een bocht op de verkeerde weghelft. Hier reed op dat moment de Kanaalster die een aanrijding niet kon voorkomen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: automobilist onder invloed

Een 54-jarige automobilist uit Kolham is woensdagavond op de Meint Veningastraat in Hoogezand aangehouden. De Kolhamster werd bij een alcoholcontrole langs de kant gezet en blies op het alcoholapparaat een zogenaamde Fail. Dit betekent dat de bestuurder onder invloed van alcohol is. Op het politiebureau werd het promillage vastgesteld op ruim 1,1. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. De politie maakt proces-verbaal op tegen de alcomobilist.

Veendam: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft woensdagavond in een woning in Veendam een 44-jarige vrouw aangehouden voor huiselijk geweld. De Veendamse had in de woning onenigheid gekregen met een 55-jarige huisgenoot. Een 17-jarig familielid wilde bemiddelen, maar de vrouw keerde zich tegen haar. De verdachte, die onder invloed was van alcohol, is aangehouden en ingesloten. De politie heeft de hulpverlening ingeschakeld.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op vrijdag 4 september controleert de politie op de volgende plaatsen:
* N355 Zuidhorn - Visvliet

* N361 Groningen - Winsum

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 1 september op diverse plaatsen op snelheid.

* Niebert, Molenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 595, aantal overtredingen: 96, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1810, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Slochteren, A7: aantal geregistreerde voertuigen: 389, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 175 km/uur, maximum toegestane snelheid: 120 km/uur.

* Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 615, aantal overtredingen: 125, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 559, aantal overtredingen: 94, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.