Gemeente Lingewaard


Restauratie Fort Pannerden in volle gang

Op 30 oktober 2008 heeft de raad van de gemeente Lingewaard een positief besluit genomen over de financiering van de casco-restauratie van Fort Pannerden. Met dit besluit kan op zeer korte termijn begonnen worden met de restauratie van Fort Pannerden. Naar verwachting kan de aannemer medio november starten met de werkzaamheden.

Op dit moment is de restauratie in volle gang. Naar verwachting wordt de casco-restauratie in oktober 2009 afgerond. De op 30-12-08 opgerichte beheerstichting gaat zich richting op de toekomstige invulling van het fort en het beheer en de exploitatie.

Door de gemeente Lingewaard is een restauratiesubsidie aangevraagd ihkv de BRIM-Achterstandsregeling 2007, een subsidieregeling voor de restauratie van grote monumenten. Op 1 juli 2008 heeft de minister van Onderwijs positief beslist over de toekenning van deze subsidie. Met een rijksbijdrage van 711.000 draagt het rijk in belangrijke mate bij aan de kosten voor restauratie. Ook de provincie Gelderland en de raad van de gemeente Lingewaard hebben inmiddels een budget voor de restauratie beschikbaar gesteld. De financiering van de casco-restauratie is daarmee rond.

Klik hier voor meer informatie over Fort Pannerden.