NEN


Norm oppervlakte van werkplekken

donderdag 3 september 2009, 10:48

NEN 1824 Ergonomische eisen voor de oppervlakte van werkplekken in administratieve ruimtes en kantoren wordt herzien en als normontwerp voor commentaar gepubliceerd.

Wijzigingen in de regelgeving maakten het noodzakelijk NEN 1824 te herzien. De norm beschrijft vanuit ergonomisch oogpunt de minimumeisen voor de hoeveelheid vloeroppervlakte van werkplekken in administratieve ruimtes en kantoren, en gaat over werkplekken waar hoofdzakelijk administratieve en/of informatieverwerkende taken worden verricht.

Beleidsregel vervalt
In de 'oude' Beleidsregel 3.19 (2006) van de
arbeidsomstandighedenregelgeving wordt voor voldoende vloeroppervlak van een werkplek naar NEN 1824 verwezen. Alle beleidsregels komen in de toekomst te vervallen en daarom wordt er in deze norm ook niet meer naar verwezen. Handhaving ten aanzien van het vloeroppervlak van werkplekken vindt na het vervallen van Beleidsregel 3.19 plaats op basis van de doelregelgeving in de Arbowet. Hierover kunnen afspraken worden gemaakt op basis van een paragraaf in een - branchespecifieke - Arbocatalogus. De herziene norm NEN 1824 voldoet aan de 'stand van de wetenschap en professionele dienstverlening'.

Commentaar
Tot 1 november 2009 is het voor geĂŻnteresseerden mogelijk om commentaar op dit ontwerp in te dienen. Een hiertoe bestemd template kan worden opgevraagd via arbeid@nen.nl. Wanneer u vragen heeft over dit normontwerp, kunt u contact opnemen met NEN-Arbeid. Telefoon 015-2690 357 of e-mail arbeid@nen.nl.