Gemeente Baarn

Nieuwe leden Rekenkamercommissie Baarn benoemd
Drie nieuwe leden Rekenkamercommissie

De gemeenteraad van Baarn heeft in de raadsvergadering van 26 augustus 2009 drie nieuwe leden van de Rekenkamercommissie Baarn benoemd. Het zijn mevrouw Pennarts-Pouw, lid van de provinciale staten van Utrecht voor Groen Links; de heer drs. Van den Heuvel, strategisch adviseur bij de gemeente Houten; en de heer Pen, senior consultant bij bureau Bartels - een economisch onderzoeks- en adviesbureau. Een selectiecommissie van vier raadsleden en de raadsgriffier heeft de selectie van de leden op zich genomen. Er is nadrukkelijk gekeken naar ervaring in het uitvoeren van beleidsevaluatieonderzoek en naar de teamsamenstelling. De leden zijn benoemd voor een periode van vier jaar, waarna herbenoeming mogelijk is.

De gemeenteraad van Baarn heeft april 2009 besloten tot het instellen van een nieuwe Rekenkamercommissie voor Baarn, bestaande uit drie externe leden. Deze doet onderzoek naar doelmatigheid en doeltreffendheid (en rechtmatigheid) van het gemeentelijke beleid. De instelling van een Rekenkamercommissie is niet alleen een wettelijke plicht, maar ook van belang voor Baarn omdat deze onafhankelijke commissie de controlerende, kaderstellende en volksvertegenwoordigende taken van de gemeenteraad versterkt. De onderzoeken en aanbevelingen van de Rekenkamercommissie worden door de gemeenteraad en de organisatie gewaardeerd.

De nieuwe leden zijn enthousiast en willen de Rekenkamercommissie van Baarn verder ontplooien tot een orgaan dat onderzoek doet waar gemeenteraad, college van B&W en de samenleving in Baarn van kunnen leren.

Wilt u contact opnemen met de Rekenkamercommissie, dan kunt u een e-mail sturen naar rekenkamercommissie@baarn.nl of bellen met de gemeente.