Politie Haaglanden

Persberichten 3 september

Haaglanden, 03-09-2009

Overval op avondwinkel, oproep getuigen
Den Haag Een gemaskerde man in zwarte kleding stapte woensdag 2 september om 22.50 uur de avondwinkel aan de Badhuisweg binnen en eiste van een 38-jarige medewerker van de winkel geld. Hierbij heeft de dader vermoedelijk met een vuurwapen gedreigd. Getuigen hebben de dader de winkel uit zien lopen. In de directe omgeving vonden agenten een kassalade terug en een stapel donkere kleding nabij het skateveld aan de Haringkade.
De recherche van Bureau Scheveningen onderzoekt de zaak en verzoekt mensen die iets gezien hebben bij het skateveld, de avondwinkel of op straat contact op te nemen via nummer 0900 8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Drie jongens aangehouden voor poging beroving
Den Haag Drie Hagenaars, 15, 17 en 18 jaar, werden donderdag 3 september aangehouden nadat zij op de Paviljoensgracht een 34-jarige Rotterdammer probeerden te beroven. Omstreeks 01.00 uur liep de Rotterdammer over de Paviljoensgracht toen hij werd aangesproken door de drie jongens die dreigden hem te beroven als hij geen geld zou geven. Toen de man verder wilde lopen, werd hij door de jongens vastgegrepen. De man wist zich los te worstelen en waarschuwde de politie. Die hield het drietal in de omgeving aan. De recherche onderzoekt de zaak.

Aanhoudingen na schieten met alarmpistool
Den Haag De politie hield woensdag 2 september vijf personen (16-46 jaar) aan, nadat één van hen vanaf het dak van een woning met een alarmpistool had geschoten. De politie werd omstreeks kwart over drie naar het Zonneoord gestuurd. Een buurtbewoner had gezien dat iemand op het dak van een woning met een vuurwapen schoten loste. Toen de politie bij de bewuste woning arriveerde, kwamen vier personen uit het huis. Zij werden direct aangehouden. Even later werd ook een vijfde persoon, die zich met de aanhouding bemoeide, aangehouden. Met toestemming van de officier van justitie werd even later de woning doorzocht. Daar troffen agenten vervolgens een ploertendoder aan en een alarmpistool met knalpatronen. Het bezit van beide wapens is verboden. Na verhoor werden twee verdachten heengezonden, drie anderen zitten nog vast.

Fietsendief gesnapt
Den Haag Een 25-jarige Haagse fietsendief werd woensdag 2 september op heterdaad betrapt met een gestolen fiets. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 16.45 uur rijden op de Stille Veerkade. Omdat hij op een vrijwel nieuwe fiets reed, met een hangslot om zijn nek maar geen ringslot op de fiets, besloten zij hem te controleren. De man ging er echter direct vandoor toen de agenten hem aanspraken en liet de fiets achter. Na een korte achtervolging hielden de agenten de verdachte aan in het damestoilet van een horecagelegenheid aan de Paviljoensgracht. Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte de fiets van iemand geleend te hebben. In zijn broekzak had hij een moedersleutel van een bekend fietsslotenmerk. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De herkomst van de fiets wordt nog onderzocht.

Fietser gewond bij aanrijding
Den Haag - Een 73-jarige Haagse fietser raakte woensdag 2 september gewond bij een aanrijding op het Lorentzplein. Het slachtoffer fietste omstreeks drie uur s middags door rood op de kruising met de Oudemansstraat. Een 73-jarige automobilist kon de man niet meer ontwijken en reed hem aan. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Met strandkussens aan de wandel
Den Haag Twee mannen van 23 jaar en 41 jaar moesten donderdag 3 september om 00.45 uur mee naar het politiebureau omdat zij ter hoogte van het Zwarte Pad met stoelkussens liepen die vermoedelijk van een strandpaviljoen afkomstig waren. De mannen konden geen verklaring geven waarom zij in het bezit waren van de stoelkussens. Bij controle van de paviljoens bleek dat bij een van de strandtenten dezelfde kussens lagen. De mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal en moesten mee naar het politiebureau.

Man vernielt autos
Den Haag Een 24-jarige vrouw zag donderdagochtend 3 september om 03.50 uur dat een man in donkere kleding ruiten van geparkeerde autos aan de Copernicusstraat vernielde. Zij belde de politie en gaf het signalement door. Op basis van haar goede beschrijving wist de politie later in de nacht een 36-jarige man aan te houden die voldeed aan het signalement. De man is mee genomen naar het politiebureau.

Leeuwen vermist
Westland/De Lier Een 62-jarige bewoner van het Bleijenburg ontdekte onlangs dat onbekenden uit zijn tuin twee betonnen leeuwen hebben meegenomen. De twee leeuwen stonden op twee pilaren in de voortuin van de man. De gedupeerde man vermoedt dat ze zijn gestolen tijdens de feestweek in De Lier. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de mogelijke dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Enkelbreuk na val op skatebaan
Westland/Poeldijk Een 62-jarige inwoonster uit Poeldijk kwam woensdag 2 september ongelukkig ten val op de skatebaan op de Arckelweg. De vrouw was met haar kleinkinderen naar de baan gegaan en bij het weggaan struikelde zij en kwam daarbij ongelukkig ten val. De vrouw brak daarbij haar enkel. De GGD vervoerde haar naar het ziekenhuis.

Aanrijding onder invloed
Westland/Monster De GGD vervoerde woensdag 2 september om 13.40 uur een 50-jarige automobiliste uit Monster naar het ziekenhuis. De man veroorzaakte op de Molenweg ter hoogte van een restaurant een ongeval en botste met zijn auto tegen een geparkeerde auto. Politieagenten die ter plaatse kwamen, roken dat om de man een flinke alcohollucht hing. In het ziekenhuis nam een arts van de man een bloedproef af. De man moest ter observatie een nachtje blijven. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

In de cel
Nootdorp Drie Polen (26-38 jaar) belandden woensdagavond 2 september om 17.45 uur in de cel nadat zij bij een ongeval op de Gildeweg betrokken waren. Een van de mannen (26) reed met een in Duistland gestolen auto tegen een stoeprand, waarna de auto niet meer verder kon rijden. Het trio besloot verder te gaan lopen. Inmiddels gewaarschuwde agenten hielden de mannen in de omgeving van de Gildeweg aan. De 26-jarige bleek daarnaast teveel te hebben gedronken. Hij blies 815 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro. De mannen zitten nog vast voor nader verhoor.

Ravage bij ongeval
Delft Een 39-jarige automobiliste uit Den Haag raakte woensdag 2 september betrokken bij een ongeval op de Rijksweg A13. De vrouw moest uitwijken voor een andere automobilist en belandde vervolgens over de kop in en over de vangrail. De onfortuinlijke vrouw raakte bij het ongeval niet gewond. De ravage was enorm en Rijksweg A13 moest enige tijd voor al het verkeer worden afgesloten.

Snelheidscontrole in woonwijk
Delft De politie organiseerde woensdag 2 september tussen 07.30 en 09.00 uur samen met de werkgroep Veilig Verkeer Tanthof op de Derde Werelddreef een snelheidscontrole. Van de 150 passerende automobilisten reden er slechts twee te hard. De maximumsnelheid bedraagt ter plaatse 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 50 km/u. De politie maakte tegen de twee hardrijders proces-verbaal op.

Bromfietscontrole in Zoetermeer
Zoetermeer De politie controleerde woensdag 2 september tussen 13.30 uur en 15.45 uur het bromfietsverkeer op de Osijlaan. In totaal werden 90 bromfietsers aan een controle onderworpen. In zesentwintig gevallen bleek er sprake te zijn van een overtreding zoals overschrijding van de maximum snelheid, geen helm en andere technische eisen. Een bromfiets bleek dusdanig opgevoerd te zijn dat deze 72 km/ u kon rijden. Van deze bromfiets werd het kentekenbewijs ingevorderd en moet de eigenaar zijn bromfiets binnen vier weken aanpassen.

Politie zoekt getuigen vernieling
Zoetermeer De politie stelt een onderzoek in naar het gooien van een fiets vanaf een flatgebouw aan de Florens van Brederodelaan. Een nog onbekende persoon gooide woensdagavond 2 september om 23.25 uur vanaf de achtste of negende etage een fiets naar beneden. Deze fiets kwam op een geparkeerde personenauto terecht die daardoor flink beschadigd raakte. Niemand raakte bij het incident gewond. De politie neemt de zaak hoog op en zoekt getuigen die informatie hebben over het naar beneden gooien van de fiets. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de mogelijke dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.