Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.40 uur

Utrecht, 03-09-2009

Aanranding (vervolg persbericht 02.09.09)

BAARN- In de nacht van dinsdag 1 september op woensdag 2 september werd een aanrander aangehouden. Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie de melding dat een 20-jarige vrouw uit Baarn was lastig gevallen door een man. De politie zoekt nog een getuige en mogelijke andere slachtoffers.

De vrouw was op dinsdagavond omstreeks 23.40 uur aangekomen op station Baarn en na ongeveer 20 minuten liep zij over de Da Opstaan en een 32-jarige man uit Hilversum kwam op haar aflopen, pakte haar bij haar arm en duwde haar een donkere oprit op. De man liet vervolgens zijn broek zakken. Gelukkig kwam er op dat moment een andere vrouw, blond haar, rode jas en ongeveer 40 a 50 jaar langslopen en de 20-jarige vrouw riep om hulp. De man schrok hiervan en rende weg. De politie werd gewaarschuwd en na een zoektocht in de omgeving werd de man aangehouden als verdachte in deze zaak.

De politie is op zoek naar de vrouw in de rode jas als belangrijke getuige. Ook verzoekt de politie vrouwen die op soortgelijke wijze in deze omgeving zijn lastig gevallen zich ook te melden onder nummer 0900-8844, district Eemland noord.