Project Gemeente Westland

Subsidieverordening Westland 2011

Inspraak Algemene Subsidieverordening Westland 2011

Publicatiedatum: 03-09-2009

De gemeente Westland verstrekt jaarlijks subsidie aan vele maatschappelijke instellingen. Dit gebeurt op grond van de Algemene Subsidieverordening Westland 2005. Deze verordening bevat allerlei algemeen geldende bepalingen over bijvoorbeeld de verschillende soorten subsidies, de wijze van indiening van een subsidieaanvraag, weigeringgronden en wijze van verantwoording voor toegekende subsidies.

Begin 2009 is besloten om de Algemene Subsidieverordening Westland te herzien, te stroomlijnen en aan te passen aan gegroeide nieuwe inzichten. Tevens voorziet de herziening van deze subsidieverordening in vereenvoudiging van het subsidieproces en vermindering van de administratieve lastendruk, zowel voor de subsidieontvangende instellingen als voor de gemeente zelf.

De Algemene Subsidieverordening bevat algemene regels over subsidiering. Ze zegt dus niets over de hoogte van het subsidiebedrag voor een specifieke instelling of groep instellingen.

Ter Inzage

De bovengenoemde concept-verordening en de toelichting daarop liggen ter inzage bij het Serviceloket in het gemeentekantoor in 's-Gravenzande. Ook kunt u de verordening en de toelichting inzien door deze te downloaden.

Gelegenheid tot schriftelijke inspraak

Alvorens de gemeenteraad een definitief besluit neemt over de nieuwe Algemene Subsidieverordening Westland 2011 zal de concept-verordening van 4 september tot en met 1 oktober 2009 onderwerp van schriftelijke inspraak zijn.

Zienswijzen

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om gedurende de bovengenoemde termijn de concept Algemene Subsidieverordening Westland 2011 en de toelichting in te zien en zijn/haar schriftelijke zienswijze daarop naar voren te brengen. U kunt uw zienswijze sturen naar:
Gemeente Westland
Postbus 150
2670 AD Naaldwijk
onder vermelding van 'inspraakreactie ASV' in de linker bovenhoek van de envelop.

Informatiebijeenkomst

Mocht u na het lezen van de concept verordening en toelichting vragen hebben, dan organiseren wij voor belanghebbenden op dinsdag 15 september a.s. van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur in het gemeentekantoor te Monster, Choorstraat 41 een informatiebijeenkomst over de wijzigingen in de Algemene Subsidieverordening Westland 2011. Wij verzoeken u vriendelijk met maximaal twee personen per instelling te komen en uw komst uiterlijk op donderdag 10 september per e-mail subsidiesmo@gemeentewestland.nl of telefonisch (0174-672041) te bevestigen.