Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 03-09-2009

Gewapende overval

AMERSFOORT- Op 2 september heeft een man een gewapende overval gepleegd op een bank.

Rond 13.50 uur kreeg de politie een melding dat bij de bank aan de Beurs een gewapende overval plaatsvond. Een man had het personeel in de bank bedreigd met een vuurwapen en vroeg hierbij om geld. Hij ging er met een nog onbekende buit vandoor. Direct werd er door verschillende eenheden in de omgeving gezocht naar de verdachte. Hij werd helaas niet meer aangetroffen.

Signalement:


- Slank tot tenger postuur


- Smal gezicht


- Donker bruine ogen


- Zwart haar


- Ongeveer 20 jaar


- 1.75 tot 1.80 meter lang


- Donkere kleding


- Zwarte sneakers

Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het gaat om getuigen die de man voor of na de overval gezien hebben.

Diefstal fiets

AMERSFOORT- Op woensdagavond 2 september zijn twee mannen aangehouden voor het stelen van een fiets.

Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat een fiets gestolen was op de Utrechtseweg. Een 29-jarige man uit Amersfoort ging sporten en had zijn fiets op slot voor de deur van de sportschool neergezet. Toen hij boven in de sportschool was en uit het raam keek, zag hij dat twee mannen zijn fiets aan het stelen waren. Toen hij beneden kwam waren de mannen al gevlucht. Een andere sporter kon de man vertellen in welke richting ze waren gegaan. Na een achtervolging te voet kwamen zij de 20-jarige man en 29-jarige man uit Amersfoort tegen op de Brouwersstraat. Hierna hebben agenten de mannen aangehouden.

Veelpleger aangehouden

AMERSFOORT- De politie heeft op 2 september een veelpleger aangehouden na een poging inbraak.

Omstreeks 18.55 uur kreeg de politie de melding dat een man geprobeerd had in te breken in een pand aan de Kolonel HL van Rooyenweg. De verdachte was nog ter plaatse toen de politie kwam. De 39-jarige man uit Roermond werd aangehouden, hij stond bekend als veelpleger.

Rijden onder invloed

LEUSDEN- Op woensdag 2 september heeft de politie een man aangehouden voor rijden onder invloed.

Rond 23.45 uur hield de politie een alcoholcontrole op De Pirken. Een 41-jarige man uit Leusden kreeg van de politie een stopteken en hij negeerde dit. Toen de agenten de zwaailichten aandeden stopte de man toch. De waarde van de blaastest bedroeg 635 ug/l. De verdachte werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.