Partij voor de Vrijheid (PVV)

Gemeenten innen 533 miljoen aan parkeergeld - Kamervragen donderdag 03 september 2009
Vragen van het leden Brinkman en De Mos aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat gemeenten 533 miljoen ophalen aan parkeergelden.


1)
Bent u bekend met het bericht dat de Nederlandse gemeenten dit jaar 533 miljoen euro verwachten op te halen aan parkeergelden?*


2)
Hoe beoordeelt u het feit dat gemeenten tien keer zoveel inkomsten genereren uit parkeergelden dan twintig jaar geleden? Vindt u ook dat de automobilist als melkkoe wordt gebruikt door de verschillende gemeenten? Zo nee, waarom niet?


3)
Deelt u onze mening dat de enorme tariefverschillen tussen de Nederlandse gemeenten in het betaald parkeren onwenselijk zijn?


4)
Heeft u, ondanks de bestuurlijke autonomie van gemeenten, wettelijke bevoegdheden in onze eenheidsstaat om de gemeenten op hun vingers te tikken omtrent deze schandalige parkeertarieven? Kunt u tevens optreden tegen de enorme verschillen in parkeertarieven die de Nederlandse gemeenten hanteren? Zo ja, welke maatregelen gaat u nemen?


5)
Gaat u deze problematiek bespreken in het aankomende bestuurlijke overleg met de Nederlandse gemeenten? Zo ja, welke boodschap heeft u voor de gemeenten? Zo nee, waarom niet?


6)
Hoe beoordeelt u de opinie van de PVV om een landelijk parkeertarief in te voeren van maximaal een euro per uur?


* NRC Handelsblad - Gemeenten halen 533 miljoen op aan parkeergelden