Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Den Haag, 3 september 2009

Legaal graffiti spuiten met de wethouder

Op 2 september werkten vijf cliënten van activiteitencentrum Sparring, samen met Wethouder Van Alphen, aan een graffitikunstwerk op een opslagcontainer voor strandrolstoelen in Scheveningen. Gemiva-SVG Groep en Stichting Bisieklette vragen door middel van deze actie aandacht voor de campagne 'Cultuur zonder drempels', van de Gemeente Den Haag.
Onder begeleiding van de ervaren kunstenaar Jochem Cats leefden cliënten zich uit met de graffiti op de vier zijden van de opslagcontainer. 'Het is wel even wennen hoor, het is lastig om de bus recht te houden. Maar het gaat goed', vertelt een cliënt. Terwijl een van de cliënten de voorzijde van de container voorziet van kleurrijke bloemen, bespuit zijn collega de zijkant van de container met een tekening van een rolstoel op het strand.

Uitje
'Sommige cliënten moesten wel even nadenken toen ze gevraagd werden voor dit project. Maar ze vinden het prachtig, dit is echt een uitje voor ze', vertelt Idel van Beelen, teamleidster Sparring. Het hoogtepunt van de dag was het moment waarop Wethouder B. Van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid & Emancipatie) arriveerde en zelf kleur aanbracht op de container. Hij deed dit samen met Herman de Graaff, directeur van stichting Bisieklette. De container is te bezichtigen bij de fietsenstalling naast het Carlton Beach Hotel in Scheveningen De container dient als opslagplaats voor speciaal ontwikkelde strandrolstoelen.

Initiatiefnemers
De Gemiva-SVG Groep is een zorgaanbieder in Zuid-Holland. Medewerkers van deze organisatie ondersteunen ruim 4000 mensen met een verstandelijke handicap, een lichamelijke handicap of een niet-aangeboren hersenletsel. Stichting Bisieklette exploiteert fietsenstallingen en verhuurt strandrolstoelen. Door middel van de campagne 'Cultuur zonder drempels' wil Gemeente Den Haag de emancipatie van gehandicapten bevorderen. Voor meer informatie over deze campagne: www.denhaagenhandicap.nl