Gemeente Bussum

Drie helden steekpartij Stationsplein gehuldigd in Bussum

In ieder van ons schuilt een held, zo luidt een bekende uitdrukking. De grote vraag is echter of die held zich in een gevaarlijke situatie ook manifesteert. De 55-jarige Arnaud Kouwets uit Bussum en Jorn van der Weide en Nick van Luit (beiden zestien jaar) uit Huizen traden in ieder geval wel heldhaftig op toen zij op 16 augustus jongstleden op het Stationsplein in Bussum een man zagen insteken op een andere man en een zwangere vrouw. De drie dachten geen moment na en wisten met gevaar voor eigen leven de dader te overmeesteren.

Â

Dat is best bijzonder, niet iets om zomaar voorbij te laten gaan, meende burgemeester Milo Schoenmaker van Bussum. Vandaar dat de drie helden op het gemeentehuis van Bussum werden gehuldigd. Burgemeester Schoenmaker, zijn collega uit Huizen Frans Willem van Gils en politiecommissaris Stef van der Pas spraken de drie toe. Zij vertelden op hun beurt hoe zij de dramatische gebeurtenis hadden ervaren. De helden ontvingen daarnaast een bloemetje en een theaterbon voor een avondje cultuur. Bij de bijeenkomst was ook familie van het kordate drietal aanwezig.

Â

Bussumer Arnaud Kouwets was als eerste op de man met het mes gedoken en kreeg meteen assistentie van de twee jongens uit Huizen. Zij hielden daarop de dader in bedwang totdat de politie kwam. Distriktschef Stef van der Pas: Jullie hebben ons veel werk bespaard.â Bij de steekpartij, die zich afspeelde in de relationele sfeer, kwam een man om het leven. De vrouw raakte zwaar gewond. Zij is inmiddels bevallen van een gezonde baby.

Â

Â
De helden werden gehuldigd door burgemeester Schoenmaker, burgemeester Van Gils en commissaris Van der Pas