Gemeente Drechterland

3-9-2009
Nieuwe subsidieregeling

Gemeentelijke regeling voor energiesubsidie

Gaat u binnenkort uw woning isoleren of heeft u in 2009 een zonneboiler aangeschaft en bent u eigenaar en bewoner van een bestaande woning in Drechterland? Dan komt u wellicht in aanmerking voor energiesubsidie.
Op 24 augustus 2009 heeft de gemeenteraad de Gemeentelijke Regeling energiesubsidie 2009, 2010 en 2011 vastgesteld.

Wat houdt de subsidieregeling in?
Met ingang van 10 september 2009 wordt subsidie beschikbaar gesteld om particulieren te stimuleren te investeren in energiebesparing in hun woningen. De regeling werkt terug tot 1 januari 2009 en heeft een looptijd van drie jaar. Het maakt niet uit of u een techniek of voorziening al heeft uitgevoerd in 2009 of dat u dat nog gaat doen in 2009.Elk jaar wordt een subsidiebedrag beschikbaar gesteld waarvan u gebruik kunt maken.

Wanneer gaat de subsidieregeling in?
Inwoners van de gemeente Drechterland kunnen vanaf 10 september 2009 een subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan hun woning. De formulieren hiervoor liggen bij de balie in het gemeentehuis in Venhuizen en bij de balie van afdeling Bouwen en Milieu in Hoogkarspel. Daarnaast zijn de formulieren via de website van Drechterland te verkrijgen. Niet volledig ingevulde aanvragen worden niet in behandeling genomen.

Meer informatie
De gehele regeling wordt gepubliceerd op de website van de gemeente, onder de knop 'Informatie' - 'Verordeningen'. Daarnaast liggen bij de balies vanaf 10 september 2009 exemplaren van de regeling met rekenvoorbeelden.