Rechtbank 's-Hertogenbosch


Stichting Noordbrabants Landschap veroordeeld voor overtreding Boswet

âs-Hertogenbosch, 3 september 2009 - De politierechter van de rechtbank âs-Hertogenbosch heeft Stichting Noordbrabants Landschap vanochtend veroordeeld omdat de stichting de minister niet heeft geïnformeerd over het kappen van bomen. De stichting kreeg een geldboete van 2500 euro opgelegd.

Stichting Noordbrabants Landschap kapte tussen januari en maart 2009 35 are populieren in Boxtel en 20 are Amerikaanse eiken in Maarheeze. Volgens de Boswet kan dat pas nadat de minister daarover is geïnformeerd.

De economische politierechter denkt niet dat de stichting met opzet heeft nagelaten de minister te informeren, omdat de stichting aangeeft te handelen vanuit een andere visie op bosbeheer. In de mondelinge uitspraak gaf de politierechter aan dat de stichting weliswaar gaat voor een mooi, natuurlijk en duurzaam bos, maar dat zij zich moet houden aan wettelijke bepalingen uit de Boswet. Bij het opleggen van de geldboetes van tweemaal 1250 euro hield de politierechter er rekening mee dat de stichting twee keer eerder is veroordeeld voor het niet versturen van een kennisgeving aan de minister.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 3 september 2009 Naar boven