Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 3 september

Alkmaar, 03-09-2009 o 14.15 uur

Man in ziekenhuis na vechtpartij

Den Helder, donderdag 3 september

Een 22-jarige en een 24-jarige man, beide afkomstig uit Den Helder, werden donderdagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Krugerstraat. Agenten kregen de melding van een vechtpartij op de Prins Hendriklaan en zagen ter plaatse een man op de grond liggen. De man was uit met collegas en was door twee mannen in elkaar geslagen. Het 28-jarige slachtoffer uit Goes was terwijl hij op al op de grond lag tegen zijn hoofd geschopt. Hij moest overgebracht worden naar het Geminiziekenhuis, waar bleek dat hij een breuk in zijn oogkas had en een hersenschudding. Hij moest ter observatie een nacht blijven.

De twee verdachten waren weggerend en konden door twee agenten worden aangehouden op de Krugerstraat. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.

Man probeert bolletjes harddrugs in te slikken

Den Helder, woensdag 2 september

Een 32-jarige man uit Wieringerwerf werd woensdagmiddag rond 16.45 uur aangehouden op het Julianaplein. Agenten zagen dat de man op de Spoorstraat iets overgaf aan een andere man. Hij werd op het Julianaplein meegenomen naar het politiebusje voor controleren van zijn kleding. Op het moment dat de man instapte en dus met zijn rug naar de agenten toe stond bracht hij zijn hand naar zijn mond. In zijn hand had hij een aantal witte bolletjes.Eén van de agenten trok de hand weg, waardoor er een aantal bolletjes op de grond vielen. De man zag echter kans de andere bolletjes wel in zijn mond te stoppen. De agent wist de verdachte een aantal bolletjes te laten uitspugen. De verdachte werd aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Vernieling brievenbus

Alkmaar, woensdag 2 september

Een 47-jarige man uit Alkmaar werd woensdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Muiderwaard. De man had hard met een steen tegen een brievenbus staan slaan waardoor er een gat was ontstaan. Naar eigen zeggen had hij per ongeluk zijn portemonnee in de brievenbus gegooid. Omdat het postbedrijf niet wilde komen om hem eruit te halen, had hij zelf besloten de portemonnee er op deze manier uit te halen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietser negeert stopteken en rijdt tegen auto

Hoorn, woensdag 2 september

Een 17-jarige bromfietser uit Hoorn werd woensdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Weel. Agenten vroegen de jongen op de Stationsweg te stoppen omdat hij geen helm droeg. Deze ging er echter vandoor in de richting van het Dal. Toe de bestuurder op de Mosterdstraat in linksaf sloeg kwam er vanuit tegengestelde richting een auto waar de bromfietser tegenaan reed. Hij ging onderuit, stond op en rende weg. De auto waar hij tegenaan gereden was, had schade aan de voorzijde. De bromfietser kon uiteindelijk op de Weel worden aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal voor doorrijden na een aanrijding, het niet dragen van een helm, het rijden zonder verzekering en het negeren van een stopteken.