BMW Group meest duurzame autofabrikant ter wereld.

03/09/2009 14:43

BMW Nederland B.V.

München/Rijswijk. BMW Group is op het gebied van milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen binnen de automobielindustrie voor het vijfde jaar op rij verkozen tot beste producent ter wereld. Tot deze conclusie komt SAM Group in het meest recente onderzoek voor de internationaal toonaangevende Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). BMW Group is de enige onderneming in de autobranche die sinds de start van deze belangrijke duurzaamheidindex in 1999, zonder onderbreking in de Dow Jones Sustainability Index World is vertegenwoordigd.

"Het verheugt ons dat de BMW Group opnieuw is verkozen tot wereldwijd brancheleider binnen de DJSI. Het geeft aan dat wij op de juiste weg zijn om duurzaamheid integraal onderdeel te laten zijn van alle bedrijfsprocessen. Met de doorontwikkeling van onze duurzaamheidstrategie in het eerste half jaar van 2009, hebben wij de volgende consequente stap gezet en een verdere mijlpaal bereikt." aldus Dr. Norbert Reithofer, bestuursvoorzitter van BMW AG.

Hoogste managementniveau

Al in het jaar 2000 definieerde de directie van BMW Group duurzaamheid als onderdeel van de strategie. Duurzaam ondernemen is bij BMW Group in de volledige waardeketen opgenomen; van de ontwikkeling van zuinige voertuigen tot milieuvriendelijke recyclingprocedures. In de afgelopen maanden heeft BMW Group nog verdere stappen gezet. Zo moet tegenwoordig elk voorstel en nieuw plan binnen de bedrijfsdoelstelling van duurzaamheid passen. Afgelopen zomer is hiervoor zelfs op het hoogste managementniveau een apart gremium opgericht, bestaande uit de voltallige raad van bestuur. Op deze manier wil BMW Group haar leidende positie op het gebied van duurzaamheid verder uitbouwen.

SAM Group analyseert jaarlijks 2.500 ondernemingen op het gebied van ecologische, sociale en economische prestaties en kiest de beste 10% voor de Dow Jones Sustainability Indexes. Gelet wordt hierbij ook op branchespecifieke uitdagingen. Voor de automobielindustrie zijn dat bijvoorbeeld de klimaatverandering of de ecologische en sociale standards bij toeleveranciers.

De Dow Jones Sustainability Index is als eerste wereldwijde Milieu- en Duurzaamheidsindex opgericht in 1999 en wordt sindsdien jaarlijks door SAM Group in samenwerking met Dow Jones Indexes en STOXX Ltd. gepubliceerd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl