Gemeente Almere

Brede school Letterland krijgt keurmerk Brede Almeerse Scholen

03-09-2009

uitreiking keurmerk Brede school Letterland heeft het keurmerk Brede Almeerse Scholen behaald. Vanaf 1 mei 2009 is Letterland een Brede Almeerse School. Op 2 september vond de officiële uitreiking van het keurmerkcertificaat plaats. In bijzijn van het personeel en de kinderen van de brede school hebben gemeentelijk beleidsadviseur Bettina van Pienbroek en keurmeester Pieter Paul Bakker het keurmerkcertificaat uitgereikt aan de directie van Letterland.

Brede school Letterland heeft in het voorjaar bezoek gehad van de door de gemeente aangestelde keurmeester. Letterland bleek aan alle tien de kwaliteitscriteria te voldoen en is dan ook sinds 1 mei een Brede Almeerse School. Reden voor een feestje op woensdag 2 september. In de ochtend was er toneel voor alle kinderen van de brede school en 's middags waren er allerlei workshops die door iedereen uit de wijk bezocht konden worden. Op Letterland zijn alle leerlingen hard aan het werk geweest om een mooie kleurplaat of affiche te maken om deze dag onder de aandacht te brengen. Ze hangen dan ook voor de ramen en bij de ingangen van de school.

Brede school in Almere
Een brede school in Almere is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties. Ze hebben schriftelijke afspraken gemaakt en maken samen een jaarwerkplan. Bij brede school Letterland zijn de betrokken organisaties unieke kinderopvang Uk met bso `De Club', De Schoor met peuterspeelzaal `Ik en Jij' en openbare basisschool Letterland. Deze zijn allen gevestigd in hetzelfde pand. In eerste instantie heeft brede school Letterland het aanbod toegespitst op de kinderen van de Literatuurwijk.

Activiteiten voor kinderen
Brede school Letterland verzorgt op dit moment nog vooral activiteiten voor kinderen. Zowel onder als voor en na schooltijd. Bijvoorbeeld een sportinstuif, een cursus website bouwen, zumba-lessen of een kookclub. Deze activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de behoefte en de wensen van kinderen (en ouders) en de buurt. De activiteiten zijn na inschrijving tegen een kleine vergoeding te bezoeken. Via een activiteiten nieuwsbrief, genaamd de activiteitenladder worden kinderen en ouders vier keer per jaar geïnformeerd over het steeds wisselende aanbod. De activiteitenladder wordt in een groot deel van de wijk verspreid zodat zoveel mogelijk kinderen deel kunnen nemen.