Arriva


Arriva werkt nauw samen met Stichting Slachtoffers & Daders

Veiligheid in het openbaar vervoer. Bij Arriva vinden we dat ontzettend belangrijk. Samen met de politie doen we er alles aan om geweld en vandalisme te voorkomen. En wanneer er tóch iets gebeurt, dan staan we met professionele mensen klaar om te helpen. Bij het doen van een aangifte, maar ook bij de verwerking van de extreem vervelende ervaring. Maar, zo dachten we; wat kunnen we nog méér doen? Niet alleen om onze eigen mensen te helpen, maar ook om een steentje bij te dragen aan het uitroeien van een maatschappelijk probleem? Vanuit die gedachte bleven we zoeken naar oplossingen. En zo maakten we kennis met de ongebruikelijke aanpak van Stichting Slachtoffers & Daders.

Stichting Slachtoffers & Daders staat slachtoffers van gewelds- en vermogensdelicten bij in het verwerken van hun verdriet, opdat ze zo snel mogelijk weer optimaal kunnen functioneren in de maatschappij.

De stichting richt zich daarbij op slachtoffers van geweld binnen het bedrijfsleven en (semi)overheden.
De begeleiding van het slachtoffer begint 24 uur na het geweldsdelict door nazorg te verlenen. Vervolgens richt de hulpverlening zich op leedverwerking. Afsluiting van de begeleiding vindt plaats na een slachtoffer-dader-ontmoeting.

Stichting Slachtoffers & Daders helpt organisaties bij preventie van geweldsdelicten door bedrijfsobjecten door 'dadersogen' te laten inspecteren. Daarnaast kan de stichting het personeel instrueren in het beheersen van agressie en het omgaan met geweldsdelicten.

Stichting Slachtoffers & Daders is een professionele organisatie waarvan de hulpverleners jarenlange ervaring hebben met het opvangen en begeleiden van slachtoffers van geweldsdelicten.

Beschermvrouwe van de Stichting is mevrouw Heijn (de weduwe van Gerrit Jan Heijn). Zij ondersteunt de stichting met een buitengewone betrokkenheid.

Stichting Slachtoffers & Daders gebruikt onder andere de opmerkelijke `slachtofferdader-ontmoetingen' bij de ondersteuning van slachtoffers van geweld. Binnen 24 uur na een incident begint de nazorg en richt de hulpverlening zich op leedverwerking. Behalve dat de stichting ons hulp biedt op dit vlak, gaan wij in Waterland (regio Purmerend) met de stichting een pilot Groepstraining voor onze buschauffeurs doen. Met deze training leren onze buschauffeurs hoe ze weerbaarder kunnen worden tegen agressieve passagiers. Hiervoor gebruikt de stichting geen acteurs maar èchte ex-daders. Door het trainen met ex-daders neemt de realistische waarde van de training toe. Met deze prachtige samenwerking met Stichting Slachtoffers & Daders dragen we bij aan het vergroten van de veiligheid in het openbaar vervoer.

Meer weten? Surf dan naar slachtoffersendaders.nl. Geschreven op 03 september 2009