Politie Kennemerland

Persberichten 3 september

Kennemerland, 03-09-2009

Aangehouden na bedreiging
HOOFDDORP, 2 september - De politie heeft op de Assumberg een 21-jarige Hoofddorper aangehouden op verdenking van bedreiging. Hij bedreigde een meisje met de dood. Hij zou nog geld van haar krijgen en eiste dit terug. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gevaarlijk rijgedrag
HAARLEM, 3 september - Rond middernacht hield de politie, die in een onopvallende surveillanceauto over de Rijksstraatweg surveilleerde, een bromfietser aan. De jongen, een 17-jarige Haarlemmer, reed gevaarlijk dicht - op een afstand van ongeveer 1 meter - achter de politieagenten aan. Toen zij hem daarover aanspraken, bleek hij geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg proces-verbaal.

Alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
HAARLEM, 3 september - Rond 02.15 uur zagen surveillerende politieagenten een automobilist zonder licht over de Kruisweg rijden. Even later reed de auto de Nieuwe Gracht op en reed daar tegen de rijrichting in. De man werd aan de kant gezet en bleek gedronken te hebben. Mede door zijn rijgedrag moest de 23-jarige automobilist uit IJmuiden zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt proces-verbaal.

Vandaal aangehouden
HEEMSKERK, 3 september - Tijdens hun fietssurveillance zagen politieagenten rond 02.30 uur op de Zaalberglaan een jongen tegen fietsen schoppen. De 39-jarige man, afkomstig uit België, werd aangehouden vanwege baldadigheid. Na betaling van een boete van 65 euro mocht hij weer gaan.

Auto in brand, getuigen gezocht
HEEMSKERK, 3 september - Omstreeks 05.15 uur deed een krantbezorgster melding dat er op de Jan van Kuikweg een auto in de brand stond. De brandweer bluste de brand. De politie is op zoek naar de dader(s). Bent u getuige geweest van de brand of heeft u anderszins informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van de zaak, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900 - 8844 (lokaal tarief). Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, op telefoonnummer 0800-7000.

Veel hardrijders
HOOFDDORP, 2 september - tijdens een snelheidheidscontrole op de N201 heeft de politie tussen 19:00 en 22:00 uur een op de vier automobilisten bekeurd, omdat zij te hard reden. Van de 1.147 gemeten voertuigen bleken 326 weggebruikers zich niet aan de max. toegestane snelheid te houden. Al deze overtreders kunnen binnenkort hun bekeuring op de deurmat verwachten. De N201 is een van die wegen, waar de politie extra op snelheid controleert, omdat ongevallen met letsel plaatsvinden met als oorzaak te hard rijden. Op de N201 geldt een maximum snelheid van 80 km/uur. Snelheden die werden gemeten liepen op tot 130 km/uur.

Roodlicht controle
BEVERWIJK, 3 september - Politieagenten hebben acht automobilisten bekeurd, die door het rode licht reden. De controle vond plaats op de Wijckermolen, tussen 08.00 en 09.00 uur.