Gemeente Tilburg

Persbericht
3 september 2009

Uitstel prijsverhoging Nightliner

Provincie financiert Nightliner nog tot 1 juli 2010

Het tarief van de Nightliner gaat per 1 januari 2010 toch niet omhoog naar vijf euro. Tot 1 juli 2010 blijft het tarief drie euro per rit. Het college had eerder tot de prijsverhoging besloten, om de Nightliner kostendekkend te maken. Dit was nodig omdat de provincie vanaf 1 januari 2010 geen geld meer in de Nightliner zou steken. Dat besluit is nu echter uitgesteld tot 1 juli 2010.

"Het is prettig dat de provincie de financiering van de Nightliner nog een half jaar langer voortzet, de tariefsverhoging kan hierdoor nog worden uitgesteld. De Nightliner is voor Tilburg immers een belangrijke voorziening. Niet alleen levert de Nightliner een comfortabele en veilige vervoersvoorziening voor de reizigers, het levert ook een bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de horeca", aldus wethouder Johan van den Hout (verkeer en vervoer). Het college gaat binnenkort in gesprek met de horeca om te zien of met hen kan worden samengewerkt bij het in standhouden van de Nightliner in de toekomst.

Versobering

De provincie voert met ingang van eind dit jaar wel een versobering van de Nightliner door. Er maken maar weinig mensen gebruik van de Nightliner naar Tilburg-Noord, deze wordt dan ook per half december opgeheven. Ditzelfde geldt voor alle Nightliners op donderdagavond; deze zijn niet rendabel en zullen per half december van de weg verdwijnen.

Vanaf 1 juli 2010 stopt de financiering van de provincie. De aanpassing van het tarief van de Nightliner valt daardoor samen met het geplande einde van actie "De bus. Beter dus" van de provincie. Het dagkaartje voor drie euro, waarmee nu met de Nightliner gereisd kan worden, is één van deze tariefacties. De tariefsverhoging naar vijf euro gaat op 1 juli 2010 in.

---