Politie Gelderland-Zuid

Derde aangifte na wisseltruc

Druten, 03-09-2009 o Bij het politieteam Maas en Waal is woensdag opnieuw aangifte gedaan van een diefstal waarbij een wisseltruc is toegepast. Deze keer is een 73-jarige Drutenaar het slachtoffer geworden.

De man werd dinsdagmorgen benaderd door twee onbekende mannen toen hij juist een supermarkt aan de Raadhuisstraat verliet. Eén van de mannen vroeg het slachtoffer of hij een munt van 2 Euro kon wisselen. Bij het wisselen heeft de man waarschijnlijk kans gezien om de bankpas van het slachtoffer uit de portemonnee weg te nemen. Later bleek dat er een aanzienlijk geldbedrag van de rekening van de Drutenaar was gepind.

Opsporingsbericht

Op 12 en 13 augustus vonden soortgelijke diefstallen plaats in Beneden-Leeuwen. Op 13 augustus werd een man bij de Rabobank benaderd met een zelfde verzoek. Toen bleef de buit beperkt tot wat kleingeld. Op 12 augustus wist een vrouw in een soortgelijke situatie nog net te voorkomen dat een man een greep in haar portemonnee deed. Van deze man is inmiddels een foto beschikbaar. Deze foto wordt getoond in een opsporingsbericht op deze site.
(03)

Laatst gewijzigd 03-09-2009 15:11 | © Regio Gelderland-Zuid |