Politie Hollands Midden

Leiden - Politie plaatst stoepbord met getuigenoproep

Dodelijk ongeval

stoepbord Leiden, 03-09-2009 o De politie van Leiden Noord plaatst een stoepbord met een getuigenoproep op de Willem de Zwijgerlaan waar onlangs een dodelijk ongeval plaatsvond.

Op vrijdagmiddag 7 augustus kwam een 74-jarige vrouw uit Leiden om het leven na een botsing met een vrachtauto. Zij reed, rond 14.45 uur, met haar snorfiets over het noodfietspad van de Willem de Zwijgerlaan. Een vrachtauto die vanaf het bouwterrein bij de Groenoordhal de weg op wilde rijden en daarbij het fietspad kruiste reed de vrouw aan.

De politie is dringend op zoek naar getuigen om vast te kunnen stellen hoe het ongeluk precies heeft kunnen plaatsvinden. De getuigenverklaringen die tot dusver zijn opgenomen, geven geen uitsluitsel. Getuigen worden daarom dringend verzocht contact op te nemen met de politie van Leiden Noord op het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of zich te melden op het politiebureau aan de Kooilaan 96.

Het stoepbord wordt geplaatst op de hoop passanten te bereiken die ten tijde van het ongeval, of net daarvoor, ook op Willem de Zwijgerlaan aanwezig waren. Het stoepbord zal een week op de plaats van het ongeval blijven staan.

Team West Dinsdag 8 september wordt in de uitzending van Team West van RTV West aandacht geschonken aan het ongeval. Team West wordt iedere dinsdag om 17.21 uur uitgezonden en vanaf 19.21 uur elk uur de hele nacht herhaald. Woensdag wordt Team West om 07.21 uitgezonden waarna het elk uur herhaald wordt tot 13.21 uur

Twitter Informatie over de branden wordt ook bekend gemaakt via Twitter. Volg de politie op PolitieHM