Gemeente Medemblik

Brandweer Medemblik vraagt medewerking tijdens Rondom en harddraverij

Brandweer
Als er brand is, is een snelle inzet van de brandweer en andere hulpdiensten heel belangrijk. Tijdens evenementen zijn sommige straten in Medemblik minder of helemaal niet bereikbaar met grote voertuigen van de brandweer. Bij brand moet de brandweer dan een alternatieve route nemen. In het centrum van Medemblik gaat die route via smalle straten. Daarom is het belangrijk voor iedereen dat u ervoor zorgt dat er op deze routes een vrije doorgang is voor hulpverleners.

Ambulancedienst
Een ambulance kan steeds complexere medische zorg bieden. Maar hierdoor worden de ambulances ook steeds groter. De chauffeurs hebben steeds meer last van slordig geparkeerde auto's. Als er mensenlevens in gevaar zijn is een vrije doorgang van groot belang .

Vrije doorgang van drie meter verplicht
Voor de hulpdiensten is vrije doorgang belangrijk in de volgende straten: Waaigat, Bangert, Koningshof, Bagijnhof, Oosterhaven (tussen Kaasmarkt en Waaigat), Gedempt Achterom en Oude Haven. In deze straten geldt een tijdelijk parkeerverbod en is de wegsleepregeling van kracht. Toezichthouders en politie controleren of er voldoende vrije doorgang is. In deze straten moet de doorgang drie meter breed zijn. Als hiervoor gemarkeerde parkeervakken nodig zijn, wordt dit met een bord aangegeven.

Uiteraard moeten de straten in de gemeente altijd goed bereikbaar zijn voor de hulpdiensten. Houdt u daarom, ook op de andere dagen van het jaar, rekening met de vrije doorgang.


---

Tips om de bereikbaarheid van de stad te vergroten:
- parkeer uw voertuig zo veel als mogelijk aan de kant.
- Houd een doorgang van minimaal 3 meter vrij.
- Parkeer verderop als het voor uw deur te krap wordt.
- Let op tijdelijke parkeerverboden.

Wegsleepregeling:

- Er is een wegsleepregeling van kracht.

- Bij doorgang van minder dan 3 meter wordt er weggesleept.

Meer informatie?
Heeft u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen, neem dan contact op met:

Brandweer Medemblik

Raadhuisplein 1, 1687 NG Wognum
Telefoon: 0229 - 54 81 13
b.g.g. 0229 - 54 82 96
of mail: gemeente@medemblik.nl