ABVAKABO FNV

Voorzichtige stappen richting akkoord cao gemeenten

De werkgevers hebben bijvoorbeeld eindelijk toegestemd met het door de bonden gevraagde individuele loopbaanbudget voor medewerkers. Over de hoogte wordt nog onderhandeld, maar de inzet van ABVAKABO FNV op dit punt is helder. Ook lijken de werkgevers bereid om een principeafspraak over werkzekerheid te maken. Daarnaast erkennen de gemeenten dat ze er niet aan ontkomen om concrete afspraken met ons te maken over mantelzorg, thuiswerken en vaderschapsverlof.

Het begin is er, maar een aantal heikele onderwerpen staan nog op de agenda. Over loonontwikkeling moet bijvoorbeeld nog gesproken worden in de volgende onderhandelingsronde op 21 september. Ook over punten als reiskostenvergoeding, bijdrage aan contributie vakbondsleden, ziekengeld en de seniorenregeling moet nog een principiële discussie komen.

Op 9 september organiseert ABVAKABO FNV daarom een kaderdag in Utrecht om hierover te brainstormen. Wie zich wil opgeven, kan zich aanmelden via de contactgegevens in bijgevoegde nieuwsbrief. Nieuwsbrief Gemeenten 3 september 2009
03-09-2009, Gemeenten | Meer over: gemeenten