SH&M weer op zoek naar Beste Leerbedrijf

03/09/2009 15:24

Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven

Ook dit jaar gaat SH? op zoek naar hét Beste Leerbedrijf in de hout- en meubelbranche. Welk leerbedrijf kan zich meten met Van der Loo - Yachtinteriors (winnaar 2008) en Smeulders Interieurgroep (winnaar 2007) en wint de eervolle titel in 2009?

Met de wedstrijd willen SH? en de branches de aandacht vestigen op het belang van leren in de praktijk binnen mbo-opleidingen. In het middelbare beroepsonderwijs is de praktijkopleiding een essentieel onderdeel van de hout- en meubelopleidingen. Op de werkvloer van de ruim 2.900 erkende leerbedrijven krijgen de leerlingen het vak pas echt in de vingers. Met deze verkiezing kunnen leerbedrijven laten zien hoe zij investeren in de vakmensen van morgen.

Natuurlijk kunnen net als voorheen mbo-docenten (en hun leerlingen) een voordracht indienen bij SH?.

Maar dit jaar geeft SH? de erkende leerbedrijven zélf de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de verkiezing. Wanneer een bedrijf denkt in aanmerking te komen voor de titel en hoog denkt te scoren op de beoordelingscriteria (leerling, praktijkopleiders, investering in opleiden, samenwerken en innovatie) kan het bedrijf zich inschrijven. Alle erkende leerbedrijven hebben inmiddels een brief met inschrijfformulier ontvangen.

Inschrijven voor de verkiezing kan nog tot 16 oktober 2009. De SH? selectiecommissie buigt zich na deze datum over de inschrijvingen en nomineert drie erkende leerbedrijven voor de titel. Een vakkundige jury bezoekt vervolgens alle genomineerde bedrijven en wijst de uiteindelijke winnaar aan. De winnaar van de verkiezing wordt begin november bekend gemaakt. Ook wordt de winnaar voorgedragen voor de landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf, uitgeschreven door het ministerie van OCW.

Meer informatie over SH? en de verkiezing kunt u vinden op www.shm.nl/besteleerbedrijf. Via besteleerbedrijf@shm.nl kunt u al uw vragen stellen over de verkiezing.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/