Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 03-09-2009

Man aangehouden in bezit van nepwapen

BERGEN OP ZOOM: Een getuige meldde woensdag tegen 18.00 uur dat meerdere personen met een vuurwapen bezig waren in de Anemoonsraat. De politie ging poolshoogte nemen en trof een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aan op een basketbalveldje. De man was in bezit van een nepwapen. Dit is in beslag genomen ter vernietiging. De man is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie houdt verdachte van insluiping aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield donderdag een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Rond 02.45 uur alarmeerden bewoners van De Moerkens de politie. Ze hadden een vreemde man bij hun woning staan. Een gealarmeerde politie-eenheid zag een man staan in de omgeving van De Moerkens. De man ging er bij het zien van de politie vandoor. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Uit de aangifte van de gedupeerde bleek dat de vrouw des huizes wakker was geworden en zag dat er een onbekende man aan het raam aan het rommelen was. De man des huizes zag vervolgens de man weglopen en kon een signalement van hem doorgeven aan de politie. Het signalement kwam overeen met dat van de verdachte.
Bij de woning en bij andere woningen in de omgeving zijn geen
braaksporen aangetroffen. Ook een zoektocht met behulp van een diensthond leverde geen aanwijzingen van een daadwerkelijke inbraak op. Bij de woning van de gedupeerden is inmiddels een sporenonderzoek ingesteld.
In de omgeving werd wel een gestolen bromfiets aangetroffen. Deze is in beslag genomen.
De verdachte verklaarde tijdens verhoor te zijn verdwaald en niets van de poging tot inbraak af te weten. Ook van een gestolen bromfiets zou hij niet afweten.

Politie houdt verdachte van postzegeldiefstal aan

ROOSENDAAL: Donderdagochtend kreeg de politie even voor 09.00 uur melding van een medewerker van een postagentschap. Bij hen aan de balie aan het Dijkcentrum stond een jongeman die een grote hoeveelheid postzegels wilde inwisselen en men vertrouwde het niet.
De politie hield de 17-jarige jongeman uit Roosendaal aan om uit te zoeken waar de postzegels, met een totale waarde van 264,-, vandaan kwamen. De jongen verklaarde tegenover de politie de postzegels te hebben gevonden. Op de vraag waarom hij deze dan niet bij de politie had afgeleverd kon hij geen antwoord geven. Hij wilde de zegels alleen verzilveren. De politie kon de zegels na het nalopen van de
politiesystemen niet koppelen aan een diefstal en stelde de jongeman in vrijheid. De postzegels moest hij achterlaten. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de zegels.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 03-09-2009 16:29 | © Regio Midden en West Brabant |