Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-09-2009

Jongen aangehouden voor brute straatroof

BREDA: De politie hield woensdag een 16-jarige jongen uit Breda aan. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een straatroof, die 27 juni j.l werd gepleegd in de Zwijnsbergenstraat. Hierbij werd veel geweld gebruikt en raakten de drie gedupeerden gewond.

De slachtoffers, allen afkomstig uit Breda, hadden die zaterdag rond
01.45 uur net geld gepind bij een geldautomaat bij winkelcentrum 'De Burcht'. Ze werden door meerdere jongemannen belaagd en mishandeld. De drie slachtoffers, in de leeftijd van 17 en 18 jaar, werden door de daders geschopt en geslagen. Ook kreeg een van de slachtoffers een kopstoot. De jongens liepen verwondingen op en een van hen moest worden behandeld in het ziekenhuis. De daders namen onder andere een geldbedrag en een fiets mee. Omwonenden vingen de slachtoffers in eerste instantie op. Van de slachtoffers is aangifte opgenomen.

De politie hield de 16-jarige jongen aan en heeft hem ingesloten voor verhoor. Het onderzoek zal worden voortgezet en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Twee aanhoudingen na conflict over diefstal in supermarkt

BREDA: Woensdagmiddag hield personeel van een winkel aan de
Teteringsedijk twee vrouwen aan voor winkeldiefstal. De vrouw namen twee pakken shag mee die zij niet hadden afgerekend. Er ontstond een discussie, waarbij de vrouwen aangaven dat zij bij de caissière hadden aangegeven de shag mee te nemen in de veronderstelling dat deze zou worden afgerekend bij de rest van de boodschappen. De discussie ontaarde in een strubbeling, waarbij een van de vrouwen, een 58-jarige Bredase, de supermarktmedewerker zou hebben geschopt. Deze vrouw en een 35-jarige Bredase zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. Ook bij hun aanhouding bleef de 58-jarige vrouw recalcitrant. Ze bleven bij verhoor beiden bij de verklaring dat ze hadden aangegeven de shag mee te nemen.

Man aangehouden na mishandeling ex

BREDA: De politie kreeg woensdagavond melding van huiselijk geweld in de wijk Belcrum. Een vrouw had zichzelf en haar kindje in paniek opgesloten in een kamer van haar woning, omdat ze in haar huis werd bedreigd door haar ex. Bij aankomst van de politie kwam de man uit eigen beweging naar buiten. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.
De 41-jarige aangeefster verklaarde dat haar ex haar en twee kinderen in de woning had bedreigd met de dood. Van haar is aangifte opgenomen.

Grote brand in loods

RIJSBERGEN: Hulpdiensten werden donderdag om 14.53 uur gealarmeerd in verband met een grote brand in een loods aan de Hoefstraat. In eerste instantie was er sprake van dat er nog twee mensen binnen waren. Dit bleek bij arriveren van de hulpdiensten niet het geval.
Op het moment van het uitgaan van dit bericht was de brandweer nog druk doende met het blussen van het vuur. Er ontstond een stevige rookontwikkeling bij de brand. Door de stevige wind zorgde de rook in de directe omgeving voor overlast. Voor zover nu bekend zal de loods gecontroleerd uitbranden. De brandweer doet er alles aan de woning die naast de loods staat te redden.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 03-09-2009 16:25 | © Regio Midden en West Brabant |