Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente trouwt met Overheid heeft Antwoord ©

Op donderdag 3 september sluit de gemeente Alphen aan den Rijn zich als elfde gemeente aan bij het landelijke programma Overheid heeft Antwoord ©. Wethouder Paul Schings (Dienstverlening) geeft op die dag namens de gemeente Alphen aan den Rijn zijn jawoord symbolisch aan de ICTU (ICT uitvoeringsorganisatie) in het Oude Raadhuis.

Een trouwambtenaar zal de huwelijksplechtigheid begeleiden. Daarnaast ondertekent wethouder Paul Schings een convenant waarin de gemeente zich officieel aansluit bij het landelijke programma. Robert Jansen (Programmadirecteur Overheid heeft Antwoord ©) tekent namens de rijksoverheid.

Snelle dienstverlening
In 2015 moeten de gemeentes in Nederland hét loket worden voor burgers met vragen aan de overheid. De komende jaren werkt de gemeente Alphen aan den Rijn hier hard aan binnen het programma Excellente Dienstverlening. Alphen is de elfde gemeente die zich aansluit bij het programma. Met het ondertekenen van het convenant legt de gemeente vast dat ze het 14+netnummer Antwoord© en de Antwoord© Contentcollectie gaan implementeren.

In fases ingevoerd: nieuw nummer: 14 0172
Onderdeel van Overheid heeft Antwoord is een landelijk telefoonnummer waarmee iedere gemeente voortaan makkelijker te bereiken is: 14 + netnummer. Het aansluiten bij dit nummer is verplicht voor elke gemeente. Vanaf 1 januari 2010 werkt de gemeente Alphen aan den Rijn daarom naar dit nieuwe algemene telefoonnummer toe. De diverse gemeentelijke nummers (0900/0800) worden uitgefaseerd. Dat betekent dat inwoners de tijd krijgen om te wennen aan het nieuwe 14-nummer.

Antwoord © Contentcollectie
Om vanaf 2015 alle vragen zo veel mogelijk direct te kunnen afhandelen, kunnen medewerkers van het callcenter bij de gemeente gebruik maken van een landelijke informatiebron: de Antwoord© Contentcollectie. De Antwoord© Contentcollectie is een verzameling overheidsinformatie in de vorm van vraag-antwoordcombinaties (VACs). Gemeenten kunnen na aansluiting, deze landelijk geldende informatie gebruiken als een kapstok om hun eigen informatie aan op te hangen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn