Landstede

Start Leercentrum TopZorg

Na maanden van voorbereiding is het zo ver. Het Landstede Leercentrum Topzorg in het MC|Zuiderzee is vandaag van start gegaan. Achttien studenten hebben zich bij Landstede ingeschreven voor de Top opleidingen MBO op niveau 3 en 4 voor verpleging en verzorging. Een uniek concept van leren en werken is daarmee gestart.

Binnen de praktijk van het ziekenhuis krijgen de studenten van Landstede hoogwaardig onderwijs waarbij kennis, vaardigheden en beroepshouding optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd. Het in de praktijk kunnen trainen van vaardigheden maakt de opleiding bijzonder aantrekkelijk en bereid ze optimaal voor op de hoge eisen die de gezondheidssector aan haar toekomstige medewerkers stelt.

Uniek is dat studenten aan twee kwalificaties tegelijkertijd kunnen werken: zowel verpleging als verzorging. Binnen het ziekenhuis krijgen de studenten uitstekende voorzieningen ter beschikking waaronder een skillslab, een up-to-date mediatheek en iedere student krijgt een eigen laptop die bij het behalen van het diploma eigendom wordt van de student.

Directeur Richard van der Molen gaf de studenten bij de start van hun opleiding alvast een blik op een zonnige toekomst in de zorg: de perspectieven voor studenten in de gezondheidssector zijn erg positief. De vraag naar zorg neemt nog steeds sterk toe, vooral voor niveau 3 en 4, alsmede het HBO. De opleiding is hard werken, maar als je een diploma behaald ligt de wereld aan kansen open, aldus van der Molen.

Het MC|Zuiderzee, onderdeel van de MC|Groep, is een omvangrijk opleidingsprogramma gestart dat uitstekend aansluit op de activiteiten van het Leercentrum TopZorg. Beleidsmatig heeft het management de lijn uitgezet om veel vooral jonge, vakbekwame mensen in te laten stromen binnen het ziekenhuis. Dat is een heel gunstige ontwikkeling voor jonge mensen in Lelystad en omstreken.

Landstede heeft voor het MBO drie vestigingsplaatsen: Zwolle, Raalte en Harderwijk, en trekt veel studenten uit Flevoland. De vestiging van het leercentrum TopZorg maakt het nu enerzijds voor leerlingen uit Lelystad en omstreken makkelijk om hun topopleiding dicht bij huis te volgen, anderzijds realiseert Landstede nu ook korte fysieke lijnen naar ziekenhuis en andere zorginstellingen binnen Flevoland.

Naast het leercentrum TopZorg zal Landstede binnen MC|Zuiderzee ook activiteiten rond kinderopvang en huiswerkbegeleiding opstarten. Voor 2010 staan nieuwe initiatieven van Landstede al in de steigers.