Wim Hart in Raad van Bestuur ICCO

03/09/2009 17:08

ICCO

Wim Hart is het nieuwe lid van de Raad van Bestuur van ontwikkelingsorganisatie ICCO. Hij is verantwoordelijk voor interne zaken zoals bedrijfsvoering, financiën, personeel en organisatie en ICT. Hij vervult deze functie naast Jack van Ham, voorheen algemeen directeur en nu voorzitter van de Raad van Bestuur van ICCO.

Wim Hart (51) is opgeleid als registeraccountant en begon zijn loopbaan bij Rabobank Nederland. Daarna was hij mede-eigenaar en oprichter van een accountantskantoor en een adviesbedrijf in accountancy. Als lid van de Raad van Bestuur zal hij ICCO's ambitieuze vernieuwingsproces mede vormgeven.

,,Een enorme beweging, waar ik sterk in geloof", zegt Hart daarover. ,,Ik vraag vaak aan collega's: wat kan ik doen om aan een oplossing te werken, en wat kan jij doen? Die werkwijze past ook goed bij ICCO's streven naar gelijkwaardiger internationale relaties."

De benoeming van de nu voltallige Raad van Bestuur past binnen de bestuurlijke vernieuwing van ICCO en de voorwaarden die de Code Tabaksblat en de Code Wijffels stellen aan goed bestuur van ontwikkelingsorganisaties.

Wim Hart maakt de overstap naar een ontwikkelingsorganisatie vanuit een sterke persoonlijke betrokkenheid. Hij is mede-initiatiefnemer van de Stichting God Bless you Homes in Kenia en de Stichting Holland Moldavië.





http://www.icco.nl