Richard Lamb: Minister Van der Hoeven: "MKB moet niet zeuren"

03/09/2009 17:20

Trendwatcher.com

Minister Van der Hoeven: "MKB moet niet zeuren"

Dat kopte HPdeTijd.nl vandaag niet voor niets. Een mooie uitspraak van Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken, in gesprek met futuroloog & strategisch trendwatcher Richard Lamb. Vooral een opvallende uitspraak van de vice-voorzitter van het InnovatiePlatform. Moet het MKB niet zeuren of tijdens de zwaarste economische crisis sinds 1929 beter ondersteund worden door EZ?

Naast de constatering van de minister dat banken inderdaad wel erg voorzichtig zijn met het uitlenen van geld aan het bedrijfsleven, vindt Van der Hoeven dat het MKB vooral zelf verantwoordelijk is. "Niet het Calimero-effect - ik ben klein en zij zijn groot en dat is niet eerlijk - maar de ingangen gebruiken die door de overheid geboden worden voor advies en hulp." Als het allemaal zo makkelijk was! Dat zegt Richard Lamb, de enige trendwatcher die de economische crisis WEL voorspelde!

Het complete interview (15 min) met Maria van der Hoeven is te beluisteren op www.InnovatieTafel.nl. Daar heeft Richard Lamb ook gesprekken gepubliceerd met Bernhard van Oranje (productiviteit & ICT) en professor Nico Baken (transsectoraal innoveren) plus een reeks innovatieve ondernemers.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:

Voor de redactie /