Inwoner Lelystad wint 50.000 euro met Lucky Day

03/09/2009 17:37

De Lotto

Een 55-jarige inwoner van Lelystad heeft maar liefst 50.000 euro gewonnen met Lucky Day. Deze dagelijkse loterij biedt veel kans op prijzen in het middensegment van 1.000 euro tot 50.000 euro. De man zette 2,50 euro in op een lot met 8 cijfers. De winnaar had 8 cijfers goed, wat bij Lucky Day betekent dat de winnaar 20.000 x zijn inleg wint. "Ik vind Lucky Day gewoon een leuk spel en ik win wel vaker prijzen, maar zo'n grote prijs had ik niet verwacht. Ik ben echt heel erg blij, maar ik blijf er wel nuchter onder," aldus de gelukkige winnaar.

Het winnende lot is verkocht bij Tulder Tabak en Kado-shop aan de Neringpassage in Lelystad. Op 10 september om 10.00 uur wordt in deze winkel taart uitgedeeld aan alle bezoekers om te vieren dat hier het winnende lot is verkocht.

Lucky Day

Lucky Day is het dagelijkse kansspel van De Lotto. Lucky Day-spelers maken zes dagen per week kans op prijzen tot 4,5 miljoen euro. Hiervoor kiezen ze zelf het aantal getallen: minimaal 1 en maximaal 10. Elke dag worden er twintig getallen getrokken. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de inleg en het aantal juiste getallen.

Iedereen wint met Lucky Day

Niet alleen Lucky Day-spelers winnen met Lucky Day, maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lucky Day komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van moedermaatschappij De Lotto in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.