Ingezonden persbericht

(gewijzigd programma ivm Ramadan)

Medische studenten uit Afghanistan komen naar Nederland en volgen in september 2009 een deel van hun studie Geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Doel van dit uitwisselingsprogramma, dat voor het eerst plaatsvindt, is om de kennis en vaardigheden van Afghaanse medische studenten op het gebied van Geneeskunde te bevorderen en hun kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur.

Op 10 juni 2008 ontving de Afghaanse president Hamid Karzai, de Willem van Oranje-penning uit handen van Rector Magnificus, Prof. Dr. Van der Heijden. President Karzai ontving de penning voor zijn verdienste voor de wederopbouw van Afghanistan. Tijdens zijn bezoek aan de Universiteit Leiden spraken president Karzai en van der Heijden het voornemen uit de samenwerking die tussen Universiteit Leiden en verschillende Afghaanse onderwijsinstellingen bestaat op het gebied van geneeskunde, recht, en talen en culturen, voort te zetten.

In het kader van deze samenwerking tussen Universiteit Leiden en Kabul University komen op woensdag 26 augustus 2009, 5 Afghaanse medische studenten naar Nederland. Deze studenten zijn geselecteerd om het eerste trimester van het tweede jaar Geneeskunde aan het LUMC te volgen,. De studenten worden tijdens hun verblijf in Nederland begeleid door leden en vrijwilligers van de Afghaanse Stichting Keihan, gevestigd in Leiden.

Op donderdag 3 september 2009 vanaf 19.30 uur worden de studenten officieel welkom geheten door de stichting Keihan en een aantal prominente vertegenwoordigers van de Nederlandse en de Afghaanse autoriteiten.

Locatie: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden, collegezaal 4

Programma 3 september 2009: (gewijzigd programmma ivm Ramadan)
19.15 - 1930 - Aankomst en registratie
19.30 - 19-45 Officiële opening
19.45 - 20.45 Presentatie Uitwisselingsprogramma
20.45 - 21.30 Borrel en Afghaanse hapjes (Iftar)