Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.45 uur

Utrecht, 03-09-2009

Overtreding samenscholingsverbod

UTRECHT Een 21-jarige man uit Utrecht is maandagavond 31 augustus omstreeks 19.30 uur op het Bernhardplein aangehouden wegens overtreding van het samenscholingsverbod. Een 27-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats die zich bemoeide met de aanhouding, werd eveneens aangehouden.

Omdat de 27-jarige man erg agressief was en zich bleef verzetten tegen aanhouding, zagen de agenten zich genoodzaakt gepast geweld te gebruiken om hem onder controle te krijgen. Het incident trok veel bekijks. Sommige omstanders waren erg opdringerig, zodat een agent zijn wapenstok moest trekken om de menigte op afstand te houden.

De 21-jarige man bleek al eerder het samenscholingsverbod te hebben overtreden. Daarvoor werd hij gisteren door de Utrechtse kantonrechter veroordeeld tot 200 euro boete. De 27-jarige man had geen samenscholingsverbod. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Een vrouw zag rond 17.45 uur en man met haar fiets op Ameland lopen. Haar fiets was weggenomen bij het winkelcentrum in Lunetten. De vrouw waarschuwde de politie en gaf het signalement van de verdachte door. Ter plaatse herkende agenten aan de hand van het signalement om wie het mogelijk zou gaan. Ook had het slachtoffer de verdachte een huis op Ameland binnen zien gaan. Agenten belden en klopten op de huisdeur. Na enige tijd werd de deur geopend.

De 38-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets stond in de woning. In een schuur achter het huis troffen de agenten nog twee fietsen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie drie personen aangehouden voor verschillende feiten.

Agenten waren omstreeks 19.15 uur op de Griftstraat bezig met een persoon die zeer verward was. Hier stonden drie personen omheen die zich er mee gingen bemoeien. Eén man was aan het filmen en wilde zich niet verwijderen toen de agenten dat aan hem vroegen. Omdat hij zich irritant bleef gedragen, werd hij aangehouden. Dit werd niet gepikt door zijn 16-jarige zusje die de agenten begon uit te schelden en te beledigen. Ook zij werd aangehouden. Tot slot begon ook de 19-jarige vriend van het zusje zich met de agenten te bemoeien en werd hij eveneens aangehouden. Het drietal ging voor verhoor mee naar het bureau.