Gemeente Alphen aan den Rijn


De renners in de Giro dItalia rijden volgend jaar niet dwars door gemeente Alphen aan den Rijn. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders gisteren besloten. De kosten zijn te hoog. Dit geld geeft de gemeente liever uit aan lokale organisaties en initiatieven.

Volgend jaar mei komt het grote wielerevenement Giro dItalia, ronde van Italië, naar Nederland. Op 8 of 10 mei wordt een etappe gereden van Amsterdam naar Middelburg. Gemeente Alphen aan den Rijn is gevraagd om als doorkomstgemeente op te treden. De belangrijkste reden om niet mee te doen is dat de gevraagde investering niet opweegt tegen het beoogde resultaat. Het evenement is eenmalig en de karavaan van de Giro dItalia doet maar korte tijd de stad aan. Het budget, dat geraamd wordt op 35.000, geeft de gemeente liever uit aan lokale initiatieven en organisaties.

De kans is aanwezig dat het parcours van de etappe langs Alphen aan den Rijn loopt. De gemeente heeft aangeboden alle medewerking te verlenen om de organisatie en logistiek vlot te laten verlopen.

© Gemeente