Ingezonden persbericht


Maak nu kennis met Corel(TM) Digital Studio(TM) 2010

Foto en video kunnen eindelijk samen worden gebruikt in een geheel nieuwe creatieve ervaring op de pc

Londen (VK) - 3 september 2009 - Corel Corporation (NASDAQ:CREL) (TSX:CRE) introduceert vandaag zijn geheel nieuwe foto- en videoproduct Corel(TM) Digital StudioTM 2010. Vanaf nu is het voor iedereen eenvoudig, snel en leuk om foto's en video's te bekijken, te bewerken en te delen, en dat allemaal vanuit één geïntegreerde en prettige omgeving. Corel Digital Studio biedt een elegant ontwerp en intuïtieve gereedschappen en geeft gebruikers inspiratie én vertrouwen, doordat het voor iedereen gemakkelijk wordt om prachtige foto- en videoprojecten te maken zonder dat eerdere ervaring is vereist.

Het gemiddelde gezin neemt honderden digitale foto's en maakt honderden videofragmenten per jaar, maar onderzoek heeft uitgewezen dat minder dan de helft van deze gebruikers hun foto's bewerken; nog minder gebruikers bewerken video. Als gevolg hiervan liggen digitale herinneringen ongebruikt opgeslagen op gezins-pc's zonder ooit te worden bekeken of gedeeld. Waarom? Omdat het bewerken van foto's en video's voor de meeste gebruikers tot nu toe gewoonweg nooit eenvoudig genoeg of de moeite waard is geweest. Corel Digital Studio 2010 vormt het antwoord op de behoeften van deze gebruikers en brengt foto- en videobewerking en dvd-productie en -weergave samen in één makkelijke, leuke en prettige omgeving.

Met Corel Digital Studio 2010 worden foto's en video samengevoegd in één eenvoudige creatieve ervaring. Of gebruikers nu correcties in één klik willen aanbrengen in foto's en video's, een fotoboek of diavoorstellingen willen maken, thuisfilms compleet met een eigen soundtrack willen maken of HD-dvd's willen branden, in de gehele suite treffen ze hetzelfde elegant uiterlijk en een vergelijkbare omgeving aan. In deze geïntegreerde en intuïtieve omgeving kunnen gebruikers de meeste taken uitvoeren nadat ze één bepaalde taak hebben aangeleerd.

'Met Corel Digital Studio beschikken gebruikers eindelijk over een makkelijke, snelle en leuke manier om met foto's en video's te werken en iets fantastisch te maken dat ze met anderen kunnen delen," aldus Daniel Weisbeck, de vicevoorzitter Product Marketing bij Corel. "Dankzij het eenvoudige, elegante ontwerp en de intuïtieve 'alles-in-één' aanpak verwijdert Corel Digital Studio obstakels, inspireert het gebruikers en biedt het iedereen de mogelijkheden om iets gedenkwaardigs te maken en delen in een paar minuten."

Corel Digital Studio 2010: Maak in een paar minuten fantastische foto- en videoprojecten

Gebruikers hoeven geen complexe software aan te leren of uren te spenderen aan projecten. Corel Digital Studio is specifiek ontworpen voor gebruikers die prijs stellen op eenvoud en snel resultaat willen.


* De gemakkelijke manier van films maken: Eindelijk is filmproductie een bezigheid waarvan iedereen kan genieten. Dankzij de eenvoudige interface en intuïtieve besturingselementen biedt Corel Digital Studio een baanbrekende en visuele aanpak voor videoprojecten, waarmee het voor iedereen gemakkelijk wordt om hun favoriete herinneringen op video te verbeteren en te delen - zelfs in HD.


* Creatieve fotoprojecten: Gebruikers kunnen familie en vrienden een groot plezier doen met prachtige fotoboeken en kalenders die in een paar minuten kunnen worden gemaakt vanuit Corel Digital Studio. Daarbij hoeven ze niet uren foto's te uploaden en verliezen ze nooit tijd als ze creatieve inspiratie krijgen. In plaats daarvan kunnen gebruikers zich richten op hun herinneringen, hun project maken en, als het eenmaal gereed is, dit thuis afdrukken of hun creatie professioneel laten afdrukken via de onlineservice* van Corel.


* Alle media op één locatie: In de Mediagalerie worden foto's en video's samen opgeslagen, zodat gebruikers favoriete herinneringen gemakkelijker kunnen zoeken, vinden en indelen. Van hieruit hebben ze ook toegang tot hun muziekbibliotheek en kunnen ze een persoonlijke soundtrack toevoegen aan diavoorstellingen en thuisfilms. De Mediagalerie is het beginpunt van alle projecten, zodat gebruikers gemakkelijk van de ene naar de andere taak kunnen overschakelen.


* Online delen is nog nooit zo gemakkelijk geweest: Gebruikers kunnen bestanden en projecten op elke gewenste manier delen. Via e-mail, FlickrTM, FacebookTM en YouTubeTM, of ze kunnen media naar hun mobiele telefoon sturen. Met Corel Digital Studio kunnen gebruikers in een paar klikken contact maken met vrienden en familie.


* Makkelijk back-ups maken en branden: Gebruikers kunnen foto's en video's beveiligen via het maken van back-ups, deze op professioneel ogende dvd's branden met menu's in Hollywoodstijl of audio-cd's en MP3-schijven maken; en dat allemaal via slepen en neerzetten. Zo eenvoudig is het nog nooit geweest.

Corel Digital Studio 2010 is ontworpen voor optimale compatibiliteit met de nieuwste verbeteringen van Microsoft(TM) Windows(TM) 7, waaronder de natuurlijke en praktische aanpak van Windows Touch. Het product biedt echter ook een fantastische creatieve omgeving voor klanten met Windows(TM) XP of Windows Vista(TM). Corel Digital Studio 2010 is slechts een voorbeeld van de innovaties in ontwerp die Corel de Microsoft-erkenning Global ISV Consumer Partner of the Year hebben opgeleverd in juni 2009.

Prijs en beschikbaarheid

Corel Digital Studio 2010 is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans en traditioneel Chinees als ESD-versie (Elektronische Software Download) voor de adviesprijs van ¤ 69,- incl. btw. Corel Digital Studio 2010 is vanaf medio september 2009 tevens verkrijgbaar bij toonaangevende leveranciers. Bezoek www.corel.com voor meer informatie, voor het kopen van de ESD-versie of het downloaden van een volledig functionele en 30 dagen geldige proefversie.

De afzonderlijke foto- en video-onderdelen van Corel Digital Studio 2010 kunnen tevens als zelfstandig product worden gekocht. Corel(TM) PaintShop PhotoTM Express 2010 is beschikbaar voor de adviesprijs van ¤ 29,- incl. btw en Corel(TM) VideoStudio(TM) Express 2010 voor ¤ 39,- incl. btw.


* De Online printing services van Corel zijn vanaf medio september verkrijgbaar in de V.S., Canada, Groot Brittannië, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en Nederland. In andere landen is de online printing service in een later stadium verkrijgbaar.

Pers- en blogbronnen

Voor meer Corel Digital Studio 2010-bronnen zoals een video, recensiematerialen en beeldmateriaal kunt u www.corel.co.uk/virtual_presskit raadplegen.

Over Corel

Corel (www.corel.com) is een van 's werelds belangrijkste softwarebedrijven, met meer dan 100 miljoen actieve gebruikers in meer dan 75 landen. Wij ontwikkelen software waarmee gebruikers hun ideeën kunnen uiten en hun verhaal kunnen delen op stimulerende, creatieve en overtuigende wijze. Door de jaren hebben wij een reputatie opgebouwd als leverancier van vernieuwende en betrouwbare producten die gemakkelijk aan te leren zijn en waarmee gebruikers productiever dan ooit tevoren kunnen werken. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die een bekroning vormen voor onze innovaties, ons ontwerp en de toegevoegde waarde die wij bieden.

De bekroonde productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest herkenbare en populaire softwaremerken, waaronder CorelDRAW(TM) Graphics Suite, Corel(TM) Painter(TM), Corel DESIGNER(TM) Technical Suite, Corel(TM) Paint Shop Pro(TM) Photo, VideoStudio(TM), WinDVD(TM), Corel(TM) WordPerfect(TM) Office en WinZip(TM). Het internationale hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China, Taiwan en Japan.

(c) 2009 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, CorelDRAW, Corel DESIGNER, Digital Studio, Painter, Paint Shop Pro, PaintShop Photo, VideoStudio, WinDVD, WinZip, WordPerfect en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige productnamen en gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken worden alleen ter identificatie gebruikt en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Noot voor redacties

Contactpersoon voor de pers:

Deborah Thomas

Hoofd PR voor EMEA

deborah.thomas@corel.com

Tel.: +44 (0) 1628 589850